Împreună cu Vertical Surround Engine și S-Force PRO Front Surround, HT-A7000 creează un sunet surround virtual care se propagă peste tot în jurul utilizatorilor, astfel încât aceștia să se poată bucura pe deplin de experiența Dolby Atmos, DTS:X.

Datorită Vertical Surround Engine de la Sony, HT-A7000 poate propaga sunetul în plan vertical, astfel încât utilizatorii să-l perceapă ca venind de deasupra capului, fără a fi nevoie de boxe care să fie montate în tavan. Alături de S-Force Pro Front Surround, acesta produce un câmp sonor surround, cu sunet care îi învăluie pe utilizatori din ambele părți.

Tweeterele transversale dispun sunetul între pereții laterali și extind experiența surround pentru a le oferi utilizatorilor o audiție captivantă care depășește dimensiunea televizorului.

Boxele orientate în plan vertical, subwoofer-ul încorporat și boxele frontale dispun de o unitate X-Balanced într-o formă dreptunghiulară unică, pentru a maximiza suprafața diafragmei difuzorului, dar și pentru a mări presiunea sunetului pentru un bass mai profund și o claritate vocală mai mare.

Soundbar-ul vine și cu 360 Reality Audio, care oferă o experiență audio 360 a concertelor live sau a înregistrărilor în studio. De asemenea, aceștia se pot bucura de 360 Reality Audio pe Amazon Music HD, Deezer, nugs.net și TIDAL. HT-A7000 dispune de DSEE Extreme, care utilizează Edge-AI pentru a permite îmbunătățirea în timp real a tuturor fișierelor muzicale digitale comprimate, pentru a restabili sunetul de înaltă calitate pierdut în timpul procesului de compresie și a oferi o experiență de audiție mai bogată și mai completă.

Pentru un bass și mai profund, utilizatorii pot adăuga un subwoofer wireless opțional. Astfel, cel încorporat în HT-A7000 permite gestionarea bass-ului și vocilor, iar subwoofer-ul wireless opțional se concentrează pe sunetele joase. Pentru un bass bogat, utilizatorii pot adăuga subwoofer-ul SA-SW5 cu 300W pentru bass profund și bogat, de la un difuzor de 180mm cu radiator pasiv.

De asemenea, utilizatorii pot opta pentru subfoofer-ul SA-SW3 cu 200W de la un subwoofer compact bass reflex cu un difuzor de 160mm. Pentru o experiență cinematică și mai intensă, cu sunet care să vină inclusiv din spate, utilizatorii pot adăuga boxele wireless SA-RS3S cu o capacitate totală de 100W, care oferă sunet surround extins și pot fi montate pe perete. Funcția Sound Field Optimization măsoară în mod inteligent înălțimea și lățimea încăperii, precum și poziția subwoofer-ului opțional și a difuzoarelor din partea din spate și optimizează sunetul pentru a profita la maximum de configurația încăperii. HT-A7000 le permite utilizatorilor să se bucure de Sound Field Optimization cu sau fără boxe opționale și este ușor de utilizat – trebuie doar activat din setările inițiale sau din meniul Home.

Bara de sunet este compatibilă cu dispozitivele care dispun de Google Assistant cu Chromecast încorporat și dispozitivele compatibile cu Amazon Alexa. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii este să adauge bara de sunet HT-A7000 la grupul de difuzoare, utilizând aplicația Google Home pentru a începe să redea muzică, pentru a modifica volumul sau pentru a accesa multe alte funcții folosind doar vocea.

Modelul HT-A7000 va avea un preț de aproximativ 6.400 de lei și va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an.

Boxele wireless pentru poziționarea în partea din spate, SA-RS3S, vor avea un preț de aproximativ 2.400 de lei și vor fi disponibile începând cu luna septembrie a acestui an.

Subwoofer-ul opțional SA-SW5 va avea un preț de aproximativ 3940 de lei și va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an.

Subwoofer-ul opțional SW-SW3 va avea un preț de aproximativ 2460 de lei și va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an.