Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 2 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Aparatul foto ZV-1 este similar cu cele din seria RX100. Avem de-a face cu un body mic și compact, ce cântărește doar 294 de grame, butoane mari și conectivitate îmbunătățită pentru a distribui pozele și clipurile pe internet.
Sony ZV-1 are un senzor foto de 1 inci CMOS de 20,1 MP ce ar trebui să aibă un autofocus foarte rapid și capabil să filmeze clipuri 4K la 30 sau 24 de FPS.
Camera are un obiectiv cu o deschidere a diafragmei de F/1.8 și acoperă o distanță focală de la 24 mm la 70 mm, ceea ce ar trebui să fie utilă atât pentru portrete, vlogging și pentru peisaje.
Într-un final, Sony a decis că este nevoie să implementeze un ecran rabatabil în lateral, ceea ce face ca aparatul foto să fie util pentru vloggeri deoarece este necesar să se vadă atunci când vorbesc la cameră, să verifice focusul și așa mai departe.
Apropo de focus, camera ar trebui să aibă un autofocus foarte rapid de 0,03 secunde și 315 puncte de focus, ce înseamnă că acoperă 65% din suprafața senzorului.
Sony a adus tehnnologia de Autofocus de pe seria Alpha și acum ZV-1 suportă autofocus în timp real pe ochii unei persoane, chiar și în modul de filmare 4K. Asta înseamnă că o persoană ar trebui să fie în clar cam tot timpul în fața camerei, chiar dacă se mișcă.
Pentru că este un produs adresat vloggerilor și creatorilor de conținut, Sony ZV-1 are și un buton dedicat numit „product showcasing” și prin apăsarea acestuia focusul trece foarte rapid de pe fața persoanei pe produsul ilustrat în fața camerei.
Tot pentru cei interesați de crearea de conținut video, Sony a implementat și o mufă de căști pentru utilizarea unui microfon extern. Totuși, japonezii au implementat în cameră un microfon pentru captarea sunetului (în trei direcții) în mod stereo și o funcție ce reduce zgomotul făcut de vânt, pentru cei care nu vor să utilizeze un microfon extern.
De asemeanea, în cutie este inclusă și o „pisică” (wind shield) pentru reducerea interferențelor create de vânt.
Pentru ca totul să fie cât mai ușor pentru cei neinițiați în fotografie, Sony a implementat și un buton de bokeh, prin apăsarea căruia fundalul devine încețoșat. Reprezentanții Sony au spus că nu este vorba de o modificare în software, ci de schimbarea diafragmei (din f/3.5 în f/1.8, de exemplu).
Din păcate, camera nu suportă filmarea 4K la 60 fps, iar reprezentanții Sony au spus că inginerii au luat această decizie pentru că o astfel de filmare ar genera multă căldură și au preferat să includă alte funcții, păstrând design-ul compact.
Alte funcții utile este includerea unui filtru ND în interiorul camerei, ceea ce-ți va permite să filmezi cu o deschidere a diafragmei mare (f/1.8) chiar și în condiții de luminozitate mare. De asemenea, camera poate filma 4K la 30 fps timp de 5 sau 30 de minute (în funcție de setările de management de temperatura), dar și superslow motion de până la 960 fps.
Fotografierea în rafală este de 24 de cadre pe secundă cu un buffer de 172 de cadre. În ceea ce privește autonomia, Sony susține că poți filma timp de 45 de minute sau poți realiza 260 de cadre înainte ca bateria să se descarce. De asemenea, Sony a prezentat și două trepiede (grip-uri) ce vor putea fi folosite cu acest aparat, dar și un microfon extern pentru o calitate audio mai mare.
Per total, camera sună bine și are câteva funcții foarte utile (filtru ND, autofocus rapid, ecran rabatabil, filmare 4K), dar îmi pare rău să văd că nu poate filma 4K la 60 fps, iar autonomia îmi mare cam mică.
Camera foto compactă Sony ZV-1 va fi disponibilă din luna iunie la un preț de 800 de euro.