Poziționat ca vârf de gamă în seria de camere pentru vlogging de la Sony, aceasta integrează montura E de la Sony, tehnologie avansată, oferă imagini cinematografice cu gradații bogate, zgomot redus și sensibilitate înaltă. Cel mai compact și ușor body din lume oferă mobilitate remarcabilă în timp ce operabilitatea rafinată le permite vloggerilor să beneficieze de maximă libertate creativă și versatilitate.

Specificații cheie ale modelului ZV-E1:

 • Cea mai mică și mai ușoară cameră full-frame de vlogging cu obiective interschimbabileii din lume.
 • Senzor full-frame CMOS Exmor R™ cu iluminare din spate, cu peste 15 trepte de latitudine de expunere și sensibilitate înaltă.
 • Sistemul Sony cu montură E
 • Motor de procesare a imaginii BIONZ XR™
 • AF cu recunoaștere în timp real, pe bază de inteligență artificială și urmărire în timp real Real-time Tracking foarte eficientă
 • Poate fi upgradat până la 4K 60p, 4K 120p
 • Setare pentru modul Cinematic Vlog inclusiv cu S-Cinetone
 • Stabilizare optică a imaginii in-body pe 5 axe și stabilizarev Dynamic Active Mode
 • Auto Framing (Încadrare automată) și Stabilizarea cadruluivii pe bază de AI
 • S-Gamut3.Cine/S-Log3 și S-Gamut3/S-Log3
 • Funcție de Breathing Compensation (compensarea fluctuațiilor unghiului de vizualizare cu focalizarea)
 • Setare dedicată prezentărilor de produs și comutator bokeh printr-o singură atingere
 • Microfon inteligent cu 3 capsule și directivitate variabilă
 • Ecran LED tactil, rabatabil în unghi variabil, pentru monitorizare ușoară
 • Conectivitate stabilă și ușoară cu smartphone-ul
 • Concepută ținând cont de sustenabilitate

Camera ZV-E1 este concepută pentru vlogging și integrează un senzor full-frame CMOS Exmor R™ de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 12,1 megapixeli efectivi, care oferă sensibilitate crescută, zgomot redus în imagine și efect bokeh superb.

Cu o putere de procesare de până la 8 ori mai mare decât versiunile precedente, motorul de procesare a imaginii BIONZ XR™ sporește considerabil performanța de înaltă sensibilitate, pe cea de redare a gradațiilor, de reproducere a culorilor, performanța corelată cu reducerea zgomotului din imagine și multe altele. Volumul mare de date generat de senzorul de imagine poate fi procesat în timp real, chiar și atunci când se înregistrează la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) la 120p. Procesorul BIONZ XR contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la îmbunătățirea vitezei și preciziei de autofocalizare.

Înregistrarea video la calitate înaltă 4K (QFHD) poate fi realizată prin citirea pixelilor de pe întreaga suprafață a senzorului full-frame pe 10 biți 4:2:2 fără pixel binning. Acest lucru face ca avantajele de expresivitate creativă oferite de formatul full-frame să fie disponibile pentru înregistrare video, oferind în același timp imagini 4K de înaltă rezoluție fără efecte de moiré sau margini zimțuite.

Utilizatorii pot filma la calitate 4K 60p și pot face upgrade până la 4K 120p prin intermediul Creators Cloud, cu imagini extraordinar de fluide în slow-motion de până la 5x (max.). La redarea directă a clipurilor video cu încetinitorul sau la o viteză mai rapidă în modul S&Q în timp ce se utilizează formatul XAVC S-I la 60p, cu o rată maximă de biți de 600 Mbps (4:2:2 10-bit, H.264 All-I) camera oferă o calitate excepțională a imaginii. Atunci când se realizează un upgrade și se utilizează formatul XAVC S, poate fi folosit un mod de filmare cu încetinitorul de până la 10x cu rezoluție Full HD la 240 fps, oferind perspective noi asupra sporturilor dinamice și a altor tipuri de acțiuni.

Un interval de latitudine de peste 15 trepte face posibilă captarea de imagini cu aspect natural într-o mare varietate de situații de iluminare, fără a pierde detalii date de lumină sau de umbră. Intervalul ISO standard se extinde de la 80 la 102400 atât pentru imaginile statice, cât și pentru înregistrarea video. Intervalul ISO extins pentru fotografii este de la 40 la 409600, iar cel pentru realizarea de filme se situează între 80 și 409600.

Camera ZV-E1 poate crea conținut remarcabil datorită setărilor Cinematic Vlog - o modalitate intuitivă de a construi scene care arată ca niște filme de lung metraj. Prin alegerea unui aspect și a unei ambianțe adecvate, oricine poate crea secvențe cinematice de vlog care se potrivesc ideal cu scena și intenția creativă. Setările Cinematic Vlog includ funcția „Looks” care oferă tonuri medii naturale, culori calde și redări fluide ale luminii, esențiale pentru aspectul cinematografic, îmbunătățind tonurile pielii, „Moods” care accentuează anumite culori și viteza de tranziție AF care determină cât de repede se va face schimbarea de autofocalizare între subiecți. Aspectul cinematic general este îmbunătățit și mai mult de o rată de cadre de 24 fps (cadre pe secundă) și de raportul de aspect Cinemascope de tip widescreen (2.35:1), cu benzi negre deasupra și dedesubtul imaginii.

Pentru un aspect cu adevărat cinematografic, ZV-E1 dispune de S-Cinetone. Bazat pe tehnologia Cinema Line de la Sony, S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, esențiale pentru o culoare a pielii cu aspect sănătos, pentru a reda o calitate cinematografică a imaginii.

O selecție de noi opțiuni Creative Looks facilitează crearea de stiluri interesante pentru imagini statice și clipuri video, direct din cameră. Zece moduri Creative Looks sunt oferite ca preseturi și pot fi utilizate ca atare sau personalizate. În plus, noua funcție My Image Style face posibilă captarea de imagini în modurile Intelligent Auto sau Scene Selection, pictogramele de pe monitorul tactil facilitând ajustarea directă a efectului de bokeh din fundal, a luminozității și a tonurilor de culoare, precum și selectarea unui Creative Look.

Real-Time Recognition AF încorporează o unitate inovatoare de procesare pe bază de inteligență artificială care utilizează datele privind forma subiectului pentru a recunoaște cu precizie mișcările – tehnologia de estimare a poziției umane utilizează formele și posturile umane învățate pentru a recunoaște cu mare precizie nu doar ochii, ci și poziția corpului și a capului, lucru ce face posibilă fixarea și urmărirea unui subiect care se îndepărtează de cameră. Unitatea de procesare pe bază de AI poate chiar să facă diferența între mai mulți subiecți care au poziții diferite, iar recunoașterea fețelor individuale a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel încât fiabilitatea urmăririi să fie obținută și în situații dificile, precum atunci când chipul unui subiect este înclinat, în umbră sau iluminat din spate. Pe lângă oameni și animale, unitatea de procesare pe bază de AI face acum posibilă recunoașterea păsărilor, insectelor, mașinilor/trenurilor și avioanelor, oferind o flexibilitate și o fiabilitate mai mari atât la captarea de imagini statice, cât și pentru clipuri video.

ZV-E1 dispune de funcția Real-time Trackingi bazată pe AI care poate fi activată prin specificarea subiectului și apăsarea până la jumătate a butonului de declanșare. Camera va urmări apoi automat subiectul, lăsând utilizatorului libertatea de a se concentra asupra încadrării și a compoziției. Noua cameră dispune de un sistem de autofocalizare AF hibrid și performant, pentru o captare mai rapidă și urmărire tenace, precum și de setări AF detaliate pentru precizie și control supreme.

O unitate de stabilizare compactă și precisă, alături de senzorii giroscopici cu algoritmi optimizați, ajung la o stabilizare de până la 5.0-trepte care ajută la utilizarea întregului potențial al modelului ZV-E1 în ceea ce privește calitatea imaginii. Mișcările involuntare de cameră sunt detectate și corectate eficient pe 5 axe, iar stabilizarea imaginii in-body integrată pe această cameră de vlogging poate oferi o stabilizare eficientă cu o gamă largă de obiective, inclusiv cu obiective cu montură E care nu au stabilizare proprie.

Stabilizarea Dynamic Active Mode este cu aproximativ 30% mai eficientă decât cea oferită de Active Mode pe modelele anterioare. Astfel, pentru utilizatori este mai ușor ca niciodată să realizeze filmări de tip vlog fluide și stabile, în timp ce se deplasează, pentru o exprimare creativă îndrăzneață și dinamică.

O altă caracteristică uimitoare a modelului ZV-E1 este funcția Auto Framing pentru video, pe bază de inteligență artificială, ideală pentru înregistrarea interviurilor, a spectacolelor muzicale, a procesului de realizare a rețetelor și multe altele. Utilizând tehnologia de recunoaștere a subiectului bazată pe AI, funcția Auto Framing (Încadrare automată) decupează automat cadrul pentru a păstra subiectul în poziția principală, la realizarea de clipuri video. Chiar și fără a deplasa camera, încadrarea este ajustată în mod continuu pentru a urmări subiectul în mod fluid, funcție utilă și pentru situația în care filmarea este realizată de un singur om. Subiectul care urmează să fie urmărit poate fi selectat cu ușurință prin intermediul monitorului tactil al camerei sau în aplicația Creator's App de pe un smartphone.

Tehnologia Breathing Compensation suprimă schimbările din imagine în timpul focalizării pentru a menține un unghi de vizualizare constant și pentru a obține efecte de focalizare fluide și dramatice. De asemenea, camera foto dispune de funcția Multiple Face Recognition care ajustează automat efectul bokeh și focalizarea pentru mai multe fețe recunoscute, la realizarea de selfie-uri sau de portrete de grup – evitându-se astfel probleme precum focalizarea exclusivă a chipurilor aflate în prim-plan.

ZV-E1 dispune și de Framing Stabiliser, o funcție care menține automat constantă poziția subiectului în cadru. Tehnologia avansată de recunoaștere a subiectului bazată pe inteligență artificială funcționează împreună cu stabilizarea imaginii în Dynamic Active Mode, pentru a menține subiectul stabil în cadru, în mod fluid, în timpul filmării din mână. Acest lucru face posibilă crearea unor materiale video fluide, precum în situații în care se efectuează fotografii de follow-up sau filmări adiționale în jurul subiectului.

Cu ZV-E1 tonurile pielii sunt optimizate în mod independent pentru imagini statice și clipuri video, astfel încât pielea este redată natural și frumos, atât pentru realizarea de selfie-uri, cât și pentru înregistrarea video. De asemenea, camera dispune de un comutator Bokeh dedicat pentru îmbunătățirea efectului de bokeh pentru fundal cu o singură atingere, oferind și un efect pentru netezirea pielii în clipuri video.

Desigur, ZV-E1 include și setări de tip Product Showcase pentru review-uri de produse, astfel încât utilizatorii pot trece fără probleme de la focalizarea pe fața prezentatorului la cea pe un produs ținut în fața obiectivului, și înapoi.

Utilizatorii se pot aștepta de la ZV-E1 la un control creativ pentru gestionarea zoom-ului. Mânerul de zoom amplasat pe partea superioară a grip-ului nu numai că permite controlarea obiectivelor cu zoom motorizat compatibile, ci și utilizarea Clear Image Zoom cu obiective fără zoom și obiective fixe, cu o degradare mai mică a imaginii. Acest lucru poate reduce semnificativ numărul de obiective necesare pentru mai multe proiecte.

Setările Real-time Recognition AF, Real-time Tracking și cele referitoare la zona de focalizare rămân active în timpul efectuării zoom-ului digital sau atunci când folosiți Clear Image Zoom, asigurând valorificarea întregii precizii și viteze a sistemului AF cu detecție a fazei integrat în cameră chiar și la realizarea zoom-ului digital.

Realizarea de materiale de tip time-lapse direct în cameră este o caracteristică excelentă pentru utilizatorii care doresc să înregistreze astfel de videoclipuri, cum ar fi mișcările norilor, ale oamenilor, orașelor și ale altor subiecți care se deplasează lent, în moduri foarte expresive. Intervalul de expunere poate fi setat de la o secundă la 60 de secunde, ceea ce facilitează comprimarea acțiunii lente în secvențe time-lapse plăcute.

ZV-E1 dispune de un microfon de înaltă performanță cu 3 capsule și directivitate ajustabilă, care poate capta un sunet clar în contexte plasate în aer liber, unde vântul și zgomotul ambiental pot reprezenta o problemă, și vine cu un paravânt care poate reduce semnificativ zgomotul produs de vânt în aer liber. Setările de direcție Auto, Front, All Directions și Rear sunt disponibile pentru a se potrivi unei varietăți de medii, iar camera comută automat pe o direcție sau alta în funcție de recunoașterea feței, astfel încât utilizatorii pot realiza cu ușurință înregistrări optime.

Camera include, de asemenea, patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe cu interfață audio digitală, iar mufele pentru microfon și căști oferă capabilități audio extinse.

ZV-E1 suportă moduri avansate de înregistrare video - capacitățile de citire rapidă și de procesare a volumului mare de date ale senzorului de imagine full-frame permit citirea 4K full-frame fără pixel binning, plus o gamă de formate de înregistrare care oferă o calitate a imaginii îmbunătățită în mod semnificativ și o editare mai flexibilă și mai eficientă în post-producție.

ZV-E1 poate înregistra video intern pe 10 biți 4:2:2 atunci când utilizează compresia Long GOP sau All Intra, acceptă înregistrarea internă intra-frame (All-I), iar înregistrarea în format XAVC HS utilizând codecul MPEG-H HEVC/H.265 oferă o eficiență aproape dublă.

Camera de vlogging oferă și ISO flexibil, setat pe AUTO sau ajustat manual pe un interval situat între 40 și 102400 (160 și 409600 în modul ISO extins și Profilul de imagine cu LUT-uri atribuibile, astfel încât utilizatorii să poată crea un aspect specific atunci când filmează în alte moduri decât unul dintre cele prestabilite de tip Log.

ZV-E1 a fost proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu un ecran LCD cu deschidere laterală în unghi variabil pentru o monitorizare ușoară și o funcție tactilă activă în timpul înregistrării, precum și cu o dispunere a comenzilor și un grip optimizate pentru vlogging.

Noua cameră de vlogging dispune de energie neîntreruptă pentru înregistrări prelungite, datorită bateriei Z de mare capacitate de la Sony și a USB PD (Power Delivery) care acceptă încărcarea rapidă. Pentru o performanță energetică și mai bună, motorul de procesare a imaginii, senzorul de imagine și circuitele aferente au fost proiectate pentru a optimiza consumul de energie în toate condițiile de fotografiere și înregistrare.

ZV-E1 este cea mai compactă și ușoară cameră de vlogging cu senzor CMOS full-frame și obiective interschimbabile din lume. Mobilitatea sa extraordinară le oferă vloggerilor noi oportunități de exprimare creativă.

Aceasta dispune de un design rezistent la praf și umiditate. ZV-E1 poate fi folosită chiar și cu o singură mână, atunci când este adăugat un grip cu WirelessRemote Commander (GP-VPT2BT).

Creatorii se pot conecta unii cu ceilalți și pot distribui conținutul cu ușurință prin intermediul platformei Creator’s Cloud de la Sony, recent anunțată, și datorită conectării ușoare la un smartphone. Utilizatorii pot încărca rapid clipuri pe un smartphone prin utilizarea marcajelor Shot Marks pentru a identifica secțiunile care îi interesează, din materialul înregistrat, cu durate de 15, 30 și 60 de secunde, transferate pentru utilizarea în aplicații sociale.

Aplicația Creator's App poate fi utilizată pentru a controla ZV-E1 de pe smartphone și pentru a transfera fotografii și clipuri video realizate cu ajutorul camerei, direct pe smartphone. Starea bateriei camerei și statusul media pot fi monitorizate tot de pe smartphone, iar data și numele camerei pot fi editate după cum este necesar. Aplicația Creator's App oferă, de asemenea, o modalitate convenabilă de a actualiza software-ul camerei.

ZV-E1 înregistrează metadatele referitoare la stabilizarea imaginii și la rotația acesteia, care pot fi utile la editarea în aplicația desktop gratuită Catalyst Browse, în aplicația plătită Catalyst Prepare sau în plugin, deoarece utilizatorii pot stabiliza rapid și precis imaginile în timpul editării. Eliminarea efectului breathing compensation a obiectivului poate fi aplicată în timpul editării.

Transmisiune în direct de înaltă calitate

Transmisiunea conținutului în direct la calitate superioară este posibilă, deoarece, atunci când este conectat la un computer personal sau la un smartphone prin USB, modelul ZV-E1 poate funcționa ca o cameră web 4K (2160p) și poate duce întâlnirile online, evenimentele live și chiar și simplele conversații cu familia și prietenii la noi standarde creative.

Preț și disponibilitate

Noua cameră ZV-E1 va fi disponibilă începând din aprilie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 13300 lei pentru body și 14800 lei pentru kitul cu obiectivul SEL2860.