Sony a anunțat gama de televizoare BRAVIA XR 2023 ce integrează Cognitive Processor XR, care oferă cea mai bună experiență de divertismentpentru acasă. În gama BRAVIA XR există de acum patru noi modele: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED și A80L OLED.

Televizoarele din gama BRAVIA XR 2023 dispun de Cognitive Processor XRTM în varianta sa actualizată, care integrează noua tehnologie XR Clear Image, ce îmbunătățește claritatea imaginilor în mișcare prin reducerea zgomotului de imagne , diminuând efectul de blur, în timp ce redă scene de acțiune, foarte dinamice. Cognitive Processor XR permite un control mai bun al iluminării din spate, strălucire crescută și o reducere a efectului de blooming.

Mai mult, fiecare dintre aceste modele oferă funcția Acoustic Center Sync, prin care sistemul audio al televizoarelor se sincronizează cu soundbar-urile Sony compatibile, devenind astfel difuzor central pentru a oferi cea mai bună xperiență imersivă. Pentru cei care vor o experiență și mai captivantă, fiecare dintre aceste modele asociat cu soundbar-urile Sony oferă 360 Spatial Sound Mapping, ce generează „difuzoare fantomă” și optimizează câmpul sonor. Anul acesta, modelul X95L dispune de funcția Acoustic Multi-Audio+TM care duce sunetul la un alt nivel, pentru a fi în concordanță cu dinamica imaginilor redate pe ecran. Modelele A95L și A80L dispun de funcția Acoustic Surface Audio+TM cu actuatori care vibrează pentru a produce sunet pe suprafața întregului ecran, fiind sincronizat perfect cu imaginea redată.

Principalele caracteristici ale noii game BRAVIA XR:

 • Experiență la nivel superior cu produsele audio Sony: Noile televizoare BRAVIA XR de la Sony se potrivesc excelent cu o gamă de produse audio Sony, cum ar fi sistemul Home Theatre HT-A9 sau soundbar-urile HT-A7000, HT-A5000 și HT-A3000. 360 Spatial Sound Mapping este cea mai recentă adiție pentru modelele HT-A7000, HT-A5000 și HT-A3000. Prin calibrarea sunetului în funcție de camera de vizionare , tehnologia creează mai multe „difuzoare fantomă” dispuse optim pentru un câmp de audiție mai amplu și mai imersiv.
 • Cognitive Processor XR cu funcția XR Clear Image: Cognitive Processor XR reproduce pe ecran conținutul așa cum este experimentat de oameni în viața reală. Cea mai recentă variantă a Cognitive Processor XR pentru gama 2023 intră într-un nou capitol al dezvoltării sale, cu funcția XR Clear Image. Această tehnologie reduce și mai mult zgomotul din imagine și diminuează efectul de motion blur, creând scene vibrante, care emană realism.
 • XR Backlight Master Drive: Având la bază Cognitive Processor XR, funcția XR Backlight Master Drive utilizează un algoritm de reglare locală a intensității luminoase, dezvoltat de Sony, pentru a controla cu precizie și independență absolută mii de mini-LED-uri ultra-dense, oferind o luminozitate extraordinară, o gamă dinamică impresionantă, negru profund și culori foarte naturale.
 • Acoustic Center Sync: Se potrivește perfect cu soundbar-urile Sony – funcția Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu soundbar-uri Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul central oferind un dialog mai clar, mai amplu și un sunet mai captivant. Prin asocierea cu produsele Sony Home Audio, utilizatorii se pot aștepta la o experiență de vizionare acasă cu adevărat excepțională.
 • Perfect pentru PlayStation® 5 și funcții de gaming: Jucătorii își pot îmbunătăți experiența de gaming pe PlayStation 5 , datorită funcțiilor exclusive Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode care optimizează calitatea imaginii în timpul jocurilor sau streaming-ului. În plus, BRAVIA XR A95L dispune de setări pentru vizualizare multiplă, ceea ce face mai ușor ca niciodată să urmărești clipuri de tip walkthrough sau ghiduri de gameplay în timp ce joci titlurile preferate.
 • BRAVIA CORE: BRAVIA CORE este un serviciu de filme pre-instalat care oferă 5, 10 sau 15 credite pentru a viziona cele mai noi lansări sau filme clasice dar și streaming nelimitat pentru alte titluri timp de până la 24 de luni, la achiziționarea unui televizor BRAVIA XR. Cu tehnologia BRAVIA XR Pure Stream™ și datorită formatului IMAX® Enhanced, conținutul este redat cu imagini uimitoare și cu o expresivitate superioară a sunetului. Datorită BRAVIA CORE Calibrated Mode, filmele se vor ajusta automat la setările optime de imagine, inclusiv trecând în modul IMAX Enhanced, pentru a crea o experiență de vizionare cu adevărat excepțională în confortul propriei locuințe. În timp, aplicația va beneficia de noi caracteristici.
 • BRAVIA CAM: BRAVIA CAM poate detecta poziția privitorului pentru a optimiza imaginea și sunetul în funcție de mediul din cameră și de distanța de vizionare, facilitând comunicarea video cu familia și prietenii pe un ecran mare.
 • Google TV: Vizionați peste 700.000 de filme și episoade TV, toate într-un singur loc. Google TV reunește conținutul preferat al fiecăruia din diferite aplicații și abonamente și îl organizează optim. Căutarea este ușoară – tot ce au de făcut utilizatorii este să-l întrebe pe Google. Aceștia pot rosti comanda „Hei, Google, găsește filme de acțiune" pentru a efectua o căutare în toate aplicațiile.
 • Dezvoltate ținând cont de sustenabilitate: În timpul producției, Sony reduce utilizarea totală a plasticului cu aproximativ 60%, și diminuează emisiile cu aproximativ 15% prin utilizarea unor ambalaje mai mici și mai ușoare în timpul transportului.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup (Configurare ușoară), utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.

Televizoarele BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED (75”, 65”):

 • Procesare TV inteligentă și performantă: Cognitive Processor XR reproduce modul în care vedem lumea reală pentru a oferi o imagine cu un contrast dinamic larg, nuanțe detaliate de negru, luminozitate dusă la nivelul următor și culori naturale.
 • Controlul suprem al iluminării din spate: Tehnologia XR Backlight Master Drive ajustează fin imaginea, oferind un negru profund și culori naturale ce revigorează aspectul vizual al filmelor și jocurilor.
 • Contrast și culoare Mini LED: Experimentați contrastul suprem oferit de mii de Mini LED-uri și miliarde de culori controlate prin precizia tehnologiilor XR Backlight Master Drive și XR Triluminos Pro.
 • Toate setările jocurilor într-un singur loc: Cu Game Menu gestionați rapid setările de imagine din joc și funcțiile de asistență într-o singură interfață convenabilă.
 • Gaming prin HDMI 2.1: Obțineți un avantaj în jocuri foarte competitive, datorită caracteristicilor HDMI 2.1: 4K/120, VRR și ALLM.
 • Imaginea și sunetul aliniate cu precizie: Cu ajutorul Acoustic Multi-Audio și Dolby Atmos, tweeterele din rama televizorului, adiționale difuzoarelor tradiționale, duc sunetul la următorul nivel, pentru a fi în concordanță cu dinamica imaginilor redate pe ecran.
 • Divertisment îmbunătățit: Experimentați un conținut cinematografic captivant, așa cum a intenționat creatorul, cu suport pentru Dolby Vision, IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Mai multă claritate, mai puțin zgomot: Readuceți textura și detaliile pierdute, cu zgomot și efect de blur reduse și vizualizați tot conținutul HD și digital îmbunătățit la o rezoluție apropiată de 4K, datorită tehnologiilor XR 4K Upscaling și XR Clear Image.
  • X-Anti Reflection și X-Wide Angle: Reflexie redusă la minimum pentru o experiență de vizionare fără distrageri și culori vii, realiste din orice unghi, păstrând în același timp mai multe nuanțe și luminozitate sporită.
 • Potrivire perfectă cu soundbar-urile Sony: Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu soundbar-urile Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul central, pentru un dialog mai clar, mai plin și un sunet mai captivant.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.
 • Marginea Seamless Edge din aluminiu se va potrivi perfect cu orice interior.
 • Suportul de susținere din aluminiu cu fixare în 3 poziții oferă cea mai mare comoditate; alegeți între poziția standard, poziția îngustă pentru suprafețe de mobilier ndivi ori poziția ceva mai ridicată, pentru a poziționa soundbar-ul.

Televizoarele BRAVIA XR X90L 4K HDR Full Array LED (98”):

 • Procesare TV inteligentă și performantă: Cognitive Processor XR reproduce modul în care vedem lumea reală pentru a oferi o imagine cu un contrast ndivid larg, nuanțe detaliate de negru, luminozitate dusă la nivelul următor și culori naturale.
 • Contrast și culoare Full Array LED: Cu o luminozitate cu aproximativ 130% mai mare comparativ cu cea a modelului anterior (X90K), iluminare din spate controlată cu precizie, acest televizor redă un contrast îmbunătățit și miliarde de culori precise, controlate de tehnologiile XR Contrast Booster și XR Triluminos Pro.
 • Toate setările jocurilor într-un singur loc: Cu Game Menu gestionați rapid setările de imagine din joc și funcțiile de asistență într-o singură interfață convenabilă.
 • Gaming prin HDMI 2.1: Obțineți un avantaj în jocuri foarte competitive, datorită caracteristicilor HDMI 2.1: 4K/120, VRR și ALLM.
 • Imaginea și sunetul aliniate cu precizie: Cu ajutorul Acoustic Multi-Audio și Dolby Atmos, tweeterele din rama televizorului, adiționale difuzoarelor tradiționale, duc sunetul la următorul nivel, pentru a fi în concordanță cu dinamica imaginilor redate pe ecranndividndivid
 • Divertisment îmbunătățit: Experimentați un conținut cinematografic captivant, așa cum a intenționat creatorul, cu ndivid pentru Dolby Vision , IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Mai multă claritate, mai puțin zgomot: Readuceți textura și detaliile pierdute, cu zgomot și ndivi de blur reduce, și vizualizați tot conținutul HD și digital îmbunătățit la o rezoluție apropiată de 4K, datorită tehnologiilor XR 4K Upscaling și XR Clear Image.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor ndividual sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.
 • Marginea Seamless Edge din aluminiu se va potrivi perfect cu orice interior.
 • Suportul de susținere din aluminiu cu fixare în 3 poziții oferă cea mai mare comoditate; alegeți între poziția standard, poziția îngustă pentru suprafețe de mobilier reduse ori poziția ceva mai ridicată, pentru a poziționa soundbar-ul

Televizoarele BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED (77”, 65”, 55”):

 • Procesare TV inteligentă și performantă: Cognitive Processor XR reproduce modul în care vedem lumea reală pentru a oferi o imagine cu un contrast dinamic larg, nuanțe detaliate de negru, luminozitate dusă la nivelul următor și culori naturale.
  • Ecran QD-OLED: Cu un ecran QD-OLED, îmbunătățit prin tehnologia XR Triluminos Max, utilizatorii pot experimenta performanța îmbunătățită a culorilor, cu aproximativ 200% mai strălucitoare decât în cazul modelului anterior (A95K).
  • Contrast definitoriu: Pixelii iluminați individual redau o nuanță de negru pur, astfel încât filmele, serialele și jocurile prind viață pe ecran, cu detalii și profunzime extraordinare.
 • Toate setările jocurilor într-un singur loc: Cu Game Menu gestionați rapid setările de imagine din joc și funcțiile de asistență, într-o singură interfață convenabilă.
  • Gaming prin HDMI 2.1: Obțineți un avantaj în jocuri foarte competitive, datorită caracteristicilor HDMI 2.1: 4K/120, VRR și ALLM.
 • Divertisment îmbunătățit: Experimentați un conținut cinematografic captivant, așa cum a intenționat creatorul, cu suport pentru Dolby Vision, IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Ecranul este difuzorul: Cu suportul Acoustic Surface Audio+ și Dolby Atmos, utilizatorii se vor bucura de un sunet cu adevărat imersiv cu ajutorul unor actuatori care vibrează pentru a produce sunet pe întregul ecran, potrivindu-se perfect cu imaginea redată.
 • Mai multă claritate, mai puțin zgomot: Readuceți textura și detaliile pierdute, diminuați zgomotul și efectul de blur și vizualizați tot conținutul HD și digital îmbunătățit la o rezoluție apropiată de 4K, datorită tehnologiilor XR 4K Upscaling și XR Clear Image.
 • Potrivire perfectă cu soundbar-urile Sony: Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu soundbar-urile Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul central pentru un dialog mai clar, mai plin și un sunet mai captivant.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.
 • Ultra-subțire, cu o ramă netedă din aluminiu Seamless Edge, designul premium se va integra armonios în orice interior.
 • Suportul de susținere din aluminiu cu fixare în 3 poziții oferă cea mai mare comoditate; alegeți între poziția standard, poziția îngustă pentru suprafețe de mobilier reduse ori poziția ceva mai ridicată, pentru a poziționa soundbar-ul

Televizoarele BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED (65”, 55”):

 • Procesare TV inteligentă și performantă: Cognitive Processor XR reproduce modul în care vedem lumea reală pentru a oferi o imagine cu un contrast dinamic larg, nuanțe detaliate de negru, luminozitate dusă la nivelul următor și culori naturale.
 • Acoustic Surface Audio+™: Cu suportul Acoustic Surface Audio+ și Dolby Atmos, utilizatorii se bucură de un sunet cu adevărat imersiv cu ajutorul unor actuatori care vibrează pentru a produce sunet pe întregul ecran, potrivindu-se perfect cu imaginea redată.
 • Contrast și culoare OLED: Tehnologiile XR OLED Contrast Pro și XR Triluminos Pro le permit utilizatorilor să simtă frumusețea tehnologiei OLED cu o luminozitate cu aproximativ 110% mai mare față de modelul anterior (A80K), profunzime imersivă și realism, nuanțe de negru pur, umbre detaliate și miliarde de culori precise.
 • Perfect pentru PlayStation® 5: Jocurile pe PlayStation® 5 sunt duse la următorul nivel, datorită caracteristicilor exclusive Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode, care optimizează calitatea imaginii în timpul jocurilor sau streaming-ului.
 • Toate setările jocurilor într-un singur loc: Cu Game Menu gestionați rapid setările de imagine din joc și funcțiile de asistență într-o singură interfață convenabilă.
  • Gaming prin HDMI 2.1: Obțineți un avantaj în jocuri foarte competitive, datorită caracteristicilor HDMI 2.1: 4K/120, VRR și ALLM.
 • Divertisment îmbunătățit: Experimentați un conținut cinematografic captivant, așa cum a intenționat creatorul, cu suport pentru Dolby Vision, IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Ecranul este difuzorul: Cu suportul Acoustic Surface Audio+ și Dolby Atmos, utilizatorii se vor bucura de un sunet cu adevărat imersiv cu ajutorul unor actuatori care vibrează pentru a produce un sunet pe întregul ecran, potrivindu-se perfect cu imaginea redată.
 • Mai multă claritate, mai puțin zgomot: Readuceți textura și detaliile pierdute, diminuați zgomotul și efectul de blur și vizualizați tot conținutul HD și digital îmbunătățit la o rezoluție apropiată de 4K, datorită tehnologiilor XR 4K Upscaling și XR Clear Image.
 • Potrivire perfectă cu soundbar-urile Sony: Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu soundbar-urile Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul central pentru un dialog mai clar, mai plin și un sunet mai captivant
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare
 • Cu un design sofisticat, modelul A80L are un cadru din metal Flush Surface care se integrează armonios în orice design.
 • Suportul de susținere din aluminiu cu fixare în 3 poziții oferă cea mai mare comoditate; alegeți între poziția standard, poziția îngustă pentru suprafețe de mobilier ndivi ori poziția ceva mai ridicată, pentru a poziționa soundbar-ul.

Adițional sunt anunțate noi modele de televizoare Sony BRAVIA și funcționalitățile lor cheie

Televizoarele BRAVIA X85L 4K HDR Full Array LED TV (65”, 55”):

 • 4K HDR Processor X1™ reproduce mai multă profunzime, ndivid și culori naturale cu ajutorul tehnologiei de remasterizare HDR bazată pe recunoașterea obiectelor.
 • Contrast și culoare Full Array LED: Afișajul Full Array LED oferă luminozitate și contrast fiecărei scene și face ca totul să pară mai realist. Chiar dacă urmăresc meciul la lumina zilei, utilizatorii se vor putea bucura de aceeași calitate uimitoare a imaginii.
 • Toate setările jocurilor într-un singur loc: Cu Game Menu gestionați rapid setările de imagine din joc și funcțiile de asistență într-o singură interfață convenabilă.
 • Gaming prin HDMI 2.1: Obțineți un avantaj în jocuri foarte competitive, datorită caracteristicilor HDMI 2.1: 4K/120, VRR și ALLM.
 • Utilizatorii vor putea duce jocurile de pe PlayStation® 5 la un alt nivel cu funcțiile exclusive Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode pentru o calitate optimizată a imaginii în timpul jocului și al sesiunilor de streaming.
  • Difuzoare inovatoare X-Balanced ce asigură o calitate excepțională a sunetului, fără a afecta structura compactă a televizorului.
 • Divertisment îmbunătățit: Experimentați un conținut cinematografic captivant, așa cum a intenționat creatorul, cu ndivid pentru Dolby Vision, IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Tabloul de bord Eco păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând modificarea lor ndividual sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul de vizionare.
 • Modern și minimalist pentru a se potrivi oricărui spațiu, cu o ramă Seamless Edge pentru ca utilizatorii să se poată concentra pe ceea ce este important - imaginea.
 • Suport negru pentru televizor, cu fixare în 2 poziții și margini subțiri, ce oferă cel mai mare confort, conceput pentru a se potrivi atât suprafețelor late, cât și celor înguste.

Funcțiile televizoarelor BRAVIA X80L 4K HDR LED TV (85”):

 • Procesorul 4K HDR X1™ reproduce mai multă profunzime, texturi și culori naturale cu ajutorul tehnologiei de remasterizare HDR bazată pe recunoașterea obiectelor.
 • Toate setările de gaming într-un singur loc: Cu Game Menu, utilizatorii pot gestiona rapid setările de imagine ale jocurilor și funcțiile de asistență dintr-o singură interfață practică.
 • X80L este un televizor excelent pentru gaming. Acesta recunoaște când o consolă este conectată și pornită, trecând automat la modul Auto Low Latency în HDMI 2.1, astfel încât utilizatorii se pot bucura de un joc mai fluid și răspuns rapid.
  • Difuzoare inovatoare X-Balanced ce asigură o calitate excepțională a sunetului, fără a afecta profilul subțire al televizorului.
 • Divertisemt îmbunătățit: Utilizatorii pot experimenta conținutul cinematografic imersiv și captivant, așa cum și l-a imaginat creatorul cu suport pentru Dolby Vision, IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare
 • Marginea discretă Flush Surface le permite utilizatorilor să se concentreze asupra a ceea ce contează – imaginea, iar televizorul este modern și minimalist, potrivit oricărui interior.
 • Suportul negru pentru televizor, cu fixare în 2 poziții și cu margini subțiri oferă cel mare confort și este conceput pentru a se potrivi atât suprafețelor late, cât și celor înguste.

Televizoarele BRAVIA X75WL 4K HDR LED TV (75”, 65”, 55”, 50”, 43”):

 • 4K X1™ Processor este puterea din spatele imaginilor luminoase și pline de culoare, analizând conținutul în timp real și îmbunățind tot ceea ce se vede pe ecran.
 • Toate setările de gaming într-un singur loc: Cu Game Menu, utilizatorii pot gestiona rapid setările de imagine ale jocurilor și funcțiile de asistență dintr-o singură interfață practică.
 • X75WL este un televizor excelent pentru gaming. Acesta recunoaște atunci când o consolă este conectată și pornită, trecând automat la modul Auto Low Latency în HDMI 2.1, astfel încât utilizatorii se pot bucura de gaming mai fluid și răspuns rapid.
  • Difuzoare inovatoare X-Balanced ce asigură o calitate excepțională a sunetului, fără a afecta structura compactă a televizorului.
 • Divertisment îmbunătățit: Utilizatorii pot experiemnta conținutul cinematografic imersiv și captivant, așa cum și l-a imaginat creatorul cu suport pentru Dolby Vision, IMAX Enhanced și Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.
 • Televizorul a fost proiectat în stilul caracteristic, minimalist Sony, pentru a menține concentrarea pe ceea ce este important - imaginea. Cu un finisaj Hairline și suport Slim Blade cu fixare în 2 poziții, X75WL se va potrivi oricărui spațiu.

O nouă aplicație de editare a canalelor

Noul instrument de la Sony face mult mai ușoară personalizarea ordinii canalelor TV. Atunci când este descărcată pe un telefon Android, utilizatorii vor putea vizualiza și modifica ordinea canalelor prin simpla tragere și fixare a acestora într-o grilă sau prin căutarea canalului și introducerea numărului dorit.

Prețuri și disponibilitate

 • Prețul de vânzare și disponibilitatea vor fi anunțate în cursul acestui an.