Discuția cu Florina Popîrțac a avut loc în aprilie la Austin, Texas, acolo unde Rubik Hub a organizat un eveniment de networking între startup-uri din România și investitori americani la finalul programului de accelerare Rubik Garage.

Rubik Garage a deschis înscrierile pentru următoarea ediție. Dacă ai un startup la început de drum, aplică aici.

Spark Generation este o platformă care oferă acces la studii care nu sunt disponibile de obicei în școală și care pot fi asistate de profesori. Astfel, elevii au materii precum Media Studies, Economie, Antreprenoriat, Wellbeing. Platforma e folosită de școli private, dar și de către cele de stat, pentru a completa ceea ce școala nu poate oferi.

Proiectul Spark Generation a fost lansat în pandemie de trei antreprenoare din Ardeal, ca soluție pentru elevii din sistemul tradițional de învățământ care aveau nevoie să își continue studiile online, având la bază experiența în educație din Transylvania College din Cluj-Napoca, una dintre cele mai cunoscute școli private din România.

În ultimii patru ani, Spark Generation s-a transformat constant, devenind o soluție educațională care construiește o nouă generație de adolescenți.

Iată ce poți afla din discuția cu Florina pe care o poți urmări în clipul de mai sus:

1. Spark Generation vrea să ajungă la 25.000 de elevi în acest an

  • Până în prezent, Spak Generation a trecut de 1.000 de elevi și planifică să ajungă la 25.000 de elevi în acest an printr-un parteneriat cu 200 de școli.
  • Creșterea estimată pentru anul acesta este de 3 ori în venituri
  • Platforma are trei tipuri de utilizatori: elevi, profesori și părinți. Aceasta include experiențe de învățare asincrone și interactive.

2. Cum folosește AI platforma pentru a învăța mai bine

  • Platforma facilitează predarea prin automatizarea procesului și utilizarea AI pentru feedback și evaluări, lăsând profesorii să se concentreze mai mult pe interacțiunea cu elevii.
  • Spark Generation colaborează atât cu școli private, cât și de stat. Școlile private plătesc produsul, în timp ce părinții elevilor din școlile de stat plătesc pentru acces.
  • Florina subliniază importanța controlului asupra AI-ului pentru a evita erorile în răspunsuri, mai ales în educație. Momentan, profesorii validează răspunsurile generate de AI în pilot.

3. Elevi din 25 de țări europene folosesc Spark Generation

  • Spark Generation are elevi din 25 de țări europene și parteneriate cu școli din 12 țări europene.
  • Produsul se diferențiază prin crearea unei experiențe de învățare, nu doar prin oferirea de cursuri asincrone. Integrează interacțiunea elevilor cu părinții și profesorii în timp real.
  • Platforma este pregătită să intre pe piața americană, unde deja există interes pentru soluții care combină cursurile digitale și interacțiunea elevilor cu profesorii.
  • Planurile pentru 2024 includ atingerea unui număr de 250 de școli partenere și 25.000 de utilizatori pe platformă.