Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel, lansat de Vlad Panait și Cristian Negruţiu, este unul din sponsorii naționali ai Central European Startup Awards.

Competiţia CESA se desfășoară la nivel local în 10 ţări din Europa Centrală și de Est: Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Slovenia și Ungaria, dar și la nivel regional. Organizată pentru a treia oară în România, competiţia se adresează startup-urilor cu o vechime de maximum 5 ani, din orice industrie, atât timp cât produsul/serviciul se bazează pe o soluţie tehnologică inovatoare.

“Suntem bucuroși că am semnat acest parteneriat cu Impact Hub Bucharest, partenerul naţional oficial al Central European Startup Awards, cu care avem o colaborare de durată. Vrem să ne aducem contribuţia la dezvoltarea sistemului antreprenorial Românesc, alături de alţi jucători din ecosistem prin intermediul acestui parteneriat, prin investiţiile pe care le facem în startup-uri din România, prin mentoratul, know-how-ul și consultanţa pe care le oferim diferiţilor antreprenori și fondatori”, susţine Vlad Panait, Fondator Sparking Capital.

”Pentru Impact Hub Bucharest este și va fi important să atragă și să conecteze actori cât mai relevanţi în ecosistem, iar colaborarea cu Sparking Capital completează portofoliul de organizaţii alături de care lucrăm în diverse contexte. Suntem bucuroși că au decis să se alăture sponsorilor Central Europen Startup Awards și suntem convinși că prezenţa lor va dezvolta o serie de oportunităţi la care finaliștii vor avea acces”, a declarat Oana Craioveanu, Co-Fondator și CEO Impact Hub Bucharest, partenerul oficial al Central European Startup Awards în țara noastră.

Sparking Capital este un fond cu capital de risc de tip Business Angel. Compania face investiţii de tip pre-seed și seed în startup-uri care activează în diferite verticale: market places, consumertech, marketing-tech, logistic-tech, digital transformation. Recent, Sparking Capital a semnat un contract de investiție de tip seed cu Evertoys, un startup de pe piața de jucării din România lansat în 2016.

Vlad Panait, Fondator Sparking Capital, are o experienţă comercială de peste 20 de ani, din care peste 7 ani de experiență internaţională în cadrul unor companii precum Heineken și Philips, ca Director de Marketing/Membru în Board în Etiopia, Serbia, România, CEE. Este Business Angel, Mentor @Impact Hub Bucharest și adviser pentru diferite startup-uri.

Cristian Negruţiu, Partener Sparking Capital, a lucrat peste 20 de ani în multinaţionale precum Sarantis, Cadbury, DSV Solutions ca Director Executiv /Membru în Board, Business Angel.

”Ecosistemul antreprenorial din România este continuă dezvoltare și eventimente precum CESA cresc notorietatea acestuia în afara graniţelor Romaniei, creează punţi de colaborare între ecosistemele din Europa Centrală și de Est, promovează calitatea startup-urilor din Romania”, declară Cristian Negruţiu, Partener Sparking Capital.

Central European Startup Awards a încheiat nominalizările pentru ediția din acest an și a desemnat startup-urile și fondatorii din România care se luptă pentru un loc în finală. Pentru următoarea etapă a acestei competiții au fost aleși câte 5 finaliști/categorie, numele aceștora urmând să fie supus votului public pentru a determina cine va merge mai departe către faza regională.