CEC Bank, BCR și Banca Transilvania au semnat, în mod oficial, acordul pentru programul Start-Up Nation, pentru acordarea de credite-punte. Tiberiu Moisă (Director executiv Banca Transilvania), Mihaela Popa (vicepreședinte CEC Bank) și Sergiu Manea (președinte executiv BCR) au semnat acordurile pentru creditele-punte pe care le vor lua beneficiarii programului Start-Up Nation.

"Prima certificare pentru implementare va fi făcută de partenerii noștri, inclusiv activele corporale, vor fi analizate de partenerii de implementare", a spus Ilan Laufer.

Colaborare între mediul privat și Guvern

"Sperăm să facem din acest program o obișnuință. Construirea unei națiuni de antreprenori se face în cel puțin 10 ani. Vom măsura succesul la un an sau doi, măsurând rata de supraviețuire a companiilor și succesul lor", a spus Sergiu Manea (BCR).

"CEC Bank își duce mai departe misiunea de a sprijini IMM-urile și antreprenoriatul. Vreau să asigur viitorii colaboratori și clienții noștri că sperăm într-un parteneriat de lunga durată", a spus Mihaela Popa.

"Am urmărit cu atenție interesul major din jurul programului Start-Up Nation. Afacerile care au un spirit inovator și investesc în tehnologie sunt încurajate. Ne așteptăm să avem foarte multe solicitări. Suntem pregătiți să le onorăm, suntem pregătiți să discutăm și de alte solicitări conexe"

Pentru programele viitoare, de microindustrializare și comerț, vom micșora vechmea obligatorie la un an de zile, pentru a avea o continuitate pentru firmele nou-înființate, ca să avem o continuitate față de programul Start-Up Nation.

Până pe data de 27 septembrie toți beneficiarii vor avea acordurile de finanțare semnate. Toți partenerii de implementare, adică băncile, vor oferi o dobândă de până 3,99% pe an. Banca Transilvania are o dobândă de 3,9%, BCR 3,5%, iar CEC Bank 3,99%. Valoarea maximă impusă de stat este de 5%. Rata de respingere a Start-Up Nation este de 8% până în momentul de față. Aceasta este rata de neeligibilitate a dosarelor depuse.