Acum o săptămână, Ilan Laufer anunța că urmează să se ridice clauza suspensivă pentru Start-Up Nation. Acest lucru a fost făcut după ce Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat Ghidul solicitantului pentru acest apel de proiecte necompetitiv, în care Ministerul pentru Mediul de Afaceri este unicul solicitant.

Astfel, se deblochează suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene, iar proiectele pot fi implementate, inclusiv cele cu cerere de plată. La nivelul creditelor bugetare de la Guvern, programul Start-Up Nation a primit 250 de milioane de lei. Guvernul mai trebuie să aloce încă 950 de milioane de lei. Banii deja acordați vor fi utilizați pentru finanțarea firmelor din București, Ilfov și mediul rural, care nu pot primi banii din fonduri europene.

BCR a aprobat 500 de dosare de finanțare pentru Start-Up Nation.

La Ploiești, astăzi, Ilan Laufer a vorbit la Summitul Start-Up Nation despre situația proiectului. AIMMAIPE Ploieşti are arondate 8 judeţe (Ilfov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomniţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi) şi Bucureştiul şi în această calitate a evaluat 3.125 de dosare in prima fază a Start Up Nation şi a semnat 1558 de acorduri de finanţare, urmând ca până pe 15 noiembrie 2017 să fie soluţionate restul de dosare până la 10.499 în Registrul Unic Electronic, scrie prahovaeconomica.eu.

Doar în Prahova au fost semnate 294 de dosare şi 165 de contracte au fost semnate. „La finalul lunii iunie 2017, comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2016, în România s-au înfiinţat cu 45% mai multe societăţi comerciale şi cred că se văd rezultatele programelor demarate, adică 92.000 de societăţi înfiinţate anul acesta în perioada amintită”, a declarat Ilan Laufer, citat de publicația prahoveană.

Puteți vedea ce a declarat ministrul Laufer în videoclipul de mai jos. De altfel, vom reveni în cursul zilei de astăzi cu noi date naționale din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat privind programul Start-Up Nation.