Programul Start-Up Nation este în continuare în faza de evaluare. 4.424 de dosare au fost terminate până acum, din 19.000 de aplicații.

Ministrul Ilan Laufer a prezentat situația programului Start-Up Nation până acum. 3.330 de dosare au fost admise, dar ritmul nu este unul optimist. Gradul de respingere al dosarelor a ajuns la 12%, iar cea mai gravă situație e la oficiul din Ploiești și București, care a verificat doar 884 de dosare din 5.558 existente.

Întrebat dacă are banii pentru a finanța toate proiectele, Ilan Laufer a dat-o la întoarsă, că nici noi nu am înțeles bine. Până la urmă, cei care vor lua credite de la bancă, aproximativ 44% din cei care au depus, vor primii bani de la aceste instituții de credit. În schimb, ceilalți s-ar putea să aștepte mai mult.

Rectificarea bugetară făcută pe repede-înainte a avut următorul rezultat: din 500 de milioane așteptate, programul Start-Up Nation a primit doar 248 de milioane de lei. Mai multe detalii aici.

---

Acceleratorul Spherik de la Cluj-Napoca și-a anunțat finaliștii și va avea finala pe 26 septembrie.

Echipe din șapte țări, de pe trei continente, au aplicat pentru acceleratorul Spherik. Anul acesta aplicanții au preferat industrii precum Automotive, VR, Fintech, digital advertising, eHealth, sau AgroTech.

Cele nouă startup-uri care participă sunt: AdTech Media, Prism și Baro (din Republica Moldova), Clever Wash, EyeSight, Jurio, Registrul Genealogic și MyCarAssisstant (Din România) și Knowl din Ucraina.

Finala acceleratorului va fi pe 26 septembrie, va avea un Demo Day și va fi moderată de colegul nostru de la start-up.ro, Octavian Palade. Toate detaliile sunt aici.

---

Hubcelerator, un accelerator pentru toate verticalele de business, a lansat înscrierile. Programul lansat de Impact Hub va fi organizat în paralel în București și Cluj.

Impact Hub caută pentru acest program antreprenori din orice domeniu de activitate, iar modelele de afacere pot fi variate, fie că este vorba de profit / non-profit sau modele de business hibrid. Se pune accent pe noutatea afacerii, pe mentalitatea de învingător, pe pasiune și pe determinarea de a participa activ la accelerator.

Fiecare participant va primi un mentor dedicat, ales conform ariei de expertiză și necesităților sale și care îl va asista pe tot parcursul programului. Printre mentorii de anul acesta se numără: Alexandru Ghiță (Fondator&Președinte, Educativa), Raluca Radu (Country Manager, Answear), Mihai Moghior (Managing Partner, GRI) sau Vlad Craioveanu (CEO, Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca)

Înscrierile se fac pe hubcelerator.ro până pe 25 septembrie. Mai multe detalii despre program sunt disponibile aici.

---

Startup-ul Mondly din Brașov a lansat varianta pentru dispozitivele Google a aplicației sale prin care înveți limbi străine cu ajutorul realității virtuale.

Mondly e o aplicație pentru cei care intenționează să învețe o limbă străină. Cu ajutorul realității virtuale, utilizatorii pot să interacționeze cu personaje virtuale ca să facă experiența mai ușoară. Brașovenii au peste 20 de milioane de download-uri pentru aplicațiile lor și au fost numiți drept cea mai bună aplicație din Estul Europei de către Facebook.

MondlyVR costă 5 dolari până la finalul lunii septembrie, iar apoi, de la 1 octombrie, va costa 8 dolari.Brașovenii au fost în topurile Product Hunt, cel mai important site pentru lansări de aplicații. Mai multe informații aici.