Află opiniile specialiștilor din comunitatea start-up.ro
Textele publicate în categoria Subiectiv sunt responsabilitatea autorilor, fiind opinii asumate de aceștia. Dacă vrei să afli mai multe opinii ale specialiștilor, urmărește categoria Subiectiv.
Urmărește specialiștii!
Innovation Labs este un preaccelerator pentru tineri și studenți care au idei de business, vor să le dezvolte, dar au nevoie de mentorat. E organizat de câțiva ani și ne-a plăcut mereu, pentru că-i face pe tineri să lucreze la produse, să se provoace să scoată ce-i mai bun din ideile lor. Anul acesta nu mai vrem doar să scriem despre asta. Vrem să #partikipăm. Și căutăm colegi tehnici care să ni se alăture voluntar.
Cum? Nu doar scriem despre startup-uri? Ei bine, nu ne gândim încă să ne lansăm startup-ul nostru. Nici nu ne pricepem și nici nu credem că e momentul. Facem binișor ceea ce facem acum. Dar vrem să trecem prin experiența unui startup și să scriem despre acest lucru. Și cum să facem asta mai bine decât prin a trece printr-o competiție dedicată startup-urilor? Și pentru că nu suntem atât de avansați încât să ne ducem pe la acceleratoare, vrem să mergem la Innovation Labs, să o luăm ca și cum am fi studenți (dacă tot am pierdut vremea în facultate pe timpul nostru). Căutăm voluntari tehnici care să ni se alăture în crearea unui produs.
Ideea ne-a venit anul trecut, în timp ce vorbeam cu startup-urile participante la hackathonul de 24 de ore de pe holurile Politehnicii. Ne-a plăcut atmosfera. Și ne-am zis - de ce nu am încerca să trecem și noi prin experiența asta?
Citește aici mai multe detalii despre Innovation Labs.
Ce vrem să facem? Nu avem încă o idee clară despre ce vrem să dezvoltăm, dar nu vrem să ne ducem în zone mult prea complexe, cum ar fi hardware sau embedded systems. Vrem să păstrăm lucrurile soft - așa că vom dezvolta ceva software. Avem câteva idei după câteva brainstorm-uri stropite cu meniuri de 10 lei de la fast food și multă Cola. Dar le rafinăm. Pentru a face acest lucru avem nevoie de oameni tehnici. Vom discuta împreună și vom vedea care e cea mai bună iterație. Vom construi împreună un produs, un pitch, vom participa la hackathon.
Cine suntem noi? Avem deja o echipă relativ mare, ne împărțim responsabilitățile între noi. Suntem Vlad Andriescu, Oana Coșman și Claudiu Râpan. Știm să scriem, știm comunicare, avem idei multe, urmărim trendurile din industrie și știm să vorbim în fața unei audiențe. Nu ne pricepem în zona tehnică aproape deloc, dar nu ne ferim să muncim mult, că învățăm rapid.
Ce caută Innovation Labs 2017? Sunt șase categorii listate - Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities. Putem să gândim orice din aceste domenii, dar mai bine ne punem la un loc și discutăm. Până atunci, am pus la punct un formular prin care îți poți arăta interesul să ni te alături. Ce căutăm noi? Developeri - backend și frontend, care pot avea sau nu experiență în competiții sau startup-uri.
Ce oferim? Idei, comunicare, expunere pe start-up.ro a întregului proces de creare a produsului, expunere în timpul competiției și apoi, dacă suntem acceptați, la mentorat. Totul se bazează pe voluntariat. Vedem ce iese mai departe. Noi sperăm să ne distrăm și să învățăm cu adevărat ce înseamnă un asemenea eveniment pentru tineri și startup-uri.
Ce trebuie să faci?
- Completezi formularul de mai jos în care ne dai câteva detalii despre tine, ce știi să faci, cât timp ai putea să aloci proiectului și o adresă de mail.
- Te vom contacta la finalul săptămânii, după ce ne vom uita peste toți cei care ne-au contactat. Nu este o aplicație, nu e un job interview, dar preferăm să o facem așa, prin voluntari, decât altfel.
- Ne întâlnim și începem să discutăm detaliile proiectului, te anunțăm publicului pe start-up.ro.
- Ne înscriem la Innovation Labs și, dacă avem succes, participăm la hackathonul de 24 de ore care va avea loc la Politehnică.
- Dacă trecem mai departe de acolo, intrăm în perioada de mentorat. Scriem despre toată experiența, dezvoltăm produsul.
- Ce facem după Innovation Labs? Habar n-avem, dar e departe. Niciodată nu știi din ce idei crețe se pot naște produse de succes.
E vorba de un proiect part-time atât pentru voi, cât și pentru noi. Completează formularul de mai jos și te vom contacta până la finalul săptămânii.