Ingineria transformă ideile în realitate. StartYour StartUP va cuprinde sesiuni de networking, business speed meetings, dezbateri susținute de antreprenori cunoscuți, ateliere de soft skills, dar și prezentări de proiecte și idei inovative din domeniul tehnologiei realizate de membri ai comunității științifice și academice din cadrul POLITEHNICII București. Accesul publicului este gratuit.

Detalii și program.

Cei prezenţi la prima ediție a evenimentului StartYour StartUP vor putea afla direct de la antreprenori de succes care sunt oportunitățile și provocările unui start-up. Inovarea și antreprenoriatul joacă un rol crucial în domeniul ingineriei în zilele noastre.

Astfel, UNSTPB, prin intermediul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, în colaborare cu Centrul de Antreprenoriat UPBizz, oferă studenților sprijinul necesar pentru a face mai ușor tranziția către mediul de afaceri.

„Acest eveniment își dorește să prezinte spiritul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor din cadrul Universității Naționale de Ştiință și Tehnologie POLITEHNICA București. Astfel de evenimente oferă elevilor și studenților oportunitatea de a-și dezvolta abilități antreprenoriale esențiale, cum ar fi gândirea critică, perseverența în rezolvarea problemelor, gestionarea riscurilor, curajul necesar în luarea deciziilor sau abilitățile de lider. Aceste calități nu sunt utile doar în lumea afacerilor, ci și în viața personală și profesională”, spune Corina – Ionela Dumitrescu, Decan Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor.

”În cadrul Start Your StartUP tinerii pot afla secretele din spatele succesului în afaceri împărtășite de antreprenori deja cunoscuți. Totodată acest eveniment oferă șansa participanților de a face networking cu antreprenori experimentați sau investitori și poate duce la colaborări viitoare sau chiar finanțare pentru proiectele înscrise la concurs. Ne dorim să arătăm actualilor și viitorilor studenți la FAIMA faptul că antreprenoriatul joacă un rol crucial în dezvoltarea economică a unei țări”, mai adaugă ea.

Mihai Rotaru, antreprenorul român care a pus bazele aplicației Clever Taxi, vândută în urmă cu 7 ani către gigantul Daimler, și totodată fondator al Neobility, platformă creată pentru a sprijini și dezvolta mobilitatea urbană, Emil Ionescu -fondator iaBilet.ro, lider pe piața de servicii de ticketing din România, dar și alți antreprenori de succes, vor împărtăși participanților la eveniment experiențele lor și provocările de care s-au lovit în lumea afacerilor.

„Universitatea Națională de Ştiință și Tehnologie POLITEHNICA București oferă viitorilor ingineri încredere, suport și viziune. Ingineria schimbă lumea, iar afacerile o impulsionează. POLITEHNICA București, prin Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, promovează cultura antreprenorială și îi încurajează pe viitorii sau actualii studenții să se vadă viitori antreprenori perseverenți și talentați. Ne dorim ca Start Your StartUP să fie un salt către cunoaștere”, spune Mihnea Costoiu, Rector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

”Ultimele statistici spun că aproape 40% dintre românii sub 35 de ani își doresc sa își deschidă propria afacere. Noi încurajăm studenții noștri și elevii din toată țara să își materializeze ideile într-o lume a afacerilor în continuă schimbare și să caute soluții inovative prin antreprenoriat la problemele des intalnite în societatea actuală”, completează rectorul.

”Prin lansarea de noi afaceri și dezvoltarea de produse sau servicii inovatoare, antreprenorii contribuie la modernizarea și diversificarea economiei românești. Promovarea acestui domeniu în rândul studenților poate contribui la crearea unei culturi a inovației în societatea românească. Într-o țară cu o rată ridicată de șomaj, antreprenoriatul este de o importanță vitală, astfel, start-up-urile create de studenți pot contribui la creșterea economică locală, generând locuri de muncă și contribuind la dezvoltarea comunității”, mai adaugă el.