6 Bit Education, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de software pentru optimizarea procesului de acordare a notelor, vizează o rundă de investiții de 835.000 de euro pe SeedBlink, platforma europeană de crowdinvesting pentru startup-urile tech. Investitorul principal este un fond din Marea Britanie, care a investit deja 468.000 de euro, alături de SFC Capital, investitor existent, ce face o rundă de follow-on în valoare de 117.000 euro. Prin SeedBlink, pentru investitorii de retail, sunt disponibili 300.000 de euro, investiția minimă fiind de cel puțin 2.500 de euro.

6 Bit Education, un startup din Marea Britanie de tehnologie pentru educație, a dezvoltat Graide, o soluție care utilizează inteligența artificială pentru a elimina repetiția din procesul de notare, pentru a calcula notele, pentru a se sincroniza cu sistemele de management ale universității și pentru a genera rapoarte, economisind timpul profesorilor. Această soluție reduce volumul de muncă al profesorilor pentru evaluari prin învățarea modul în care aceștia oferă note și feedback.

Prin această nouă rundă de finanțare, 6 Bit Education vrea să mărească echipa de vânzări, să îmbunătățească produsul și soluția de AI pentru recunoașterea răspunsurilor scurte și a imaginii. Pe termen lung, 6 Bit Education are în plan să intre pe segmentul gimnazial și liceal, unde volumul de muncă al profesorilor este extrem de mare.

6 Bit Education este un start-up fondat la sfârșitul 2019 de către personalul și doctoranzii pasionați de tehnologie de la Departamentul de Fizică Teoretică al Universității din Birmingham. Dr. Manjinder Kainth, Robert Stanyon și George Bartlett și-au propus să simplifice procesul de acordarede note în timp ce lucrau alături de profesorii Dr. Austin Tomlinson, Dr. Jonathan Watkins și Nicola Wilkin (director pentru educație pentru Colegiul de Inginerie și Științe Fizice). Astfel, ei au dezvoltat Graide, o platformă care utilizează Inteligența Artificială pentru a simplica munca profesorilor în procesul de notare.

Echipa a creat de asemenea, un consiliu consultativ care include specialiști în tehnologia educației, unul dintre experți făcând parte anterior din echipa unui “unicorn” EdTech.

În aprilie 2020, 6 Bit Education a primit finanțare de la Seed Enterprise Investment Scheme (SEIS) prin Startup Funding Club pentru a construi platforma și primii clienți.

Graide acceptă atât lucrările scrise de mână cât și pe digitale. De asemenea, permite studenților să utilizeze recunoașterea optică a caracterelor. Acesta calculează automat notele, se sincronizează cu sistemele de management educațional al universităților, oferă statistici și un rezumat al problemelor comune. Toate notele pot fi revizuite de către un profesor și pot fi actualizate continuu, cu usurință.

Procesul de notare contribuie la suplimentarea orelor de lucru; în 2020, în jur de 31% dintre profesorii din Marea Britanie au lucrat mai mult de 51 de ore săptămânal, dintre care 11 au fost pentru notare. Universitățile din Marea Britanie cheltuiesc aproximativ 130 de lire (155 de euro) anual pentru fiecare student pentru notare și feedback. În ciuda acestui fapt, întrebările despre calitatea și promptitudinea feedback-ului sunt în mod constant cele care obțin cele mai mici punctaje în Sondajul Național al Studenților.

"Una dintre cele mai importante părți în procesul de educație este obținerea de feedback și modul în care reacționăm când îl primim astfel încât să ne dezvoltăm de-a lungul timpului. Oferirea de feedback este o muncă extrem de costisitoare. Universitățile cheltuiesc 2,3 miliarde de lire sterline (2,74 mld. euro) pe an pentru munca ocazională pe oră pentru a oferi feedback, iar profesorii petrec până la 11 ore săptămânal din timpul personal pentru a nota și a oferi feedback. Notarea se îndepărtează de activitățile didactice valoroase precum interacțiunea față în față și este principala cauză pentru care profesorii demisionează", a comentat dr. Manjinder Kainth, CEO al 6 Bit Education.

Un test pilot realizat la Universitatea din Birmingham a arătat că Gradie reduce timpul mediu de notare cu 74% și oferă de 7,2 mai mult feedback față de evaluarea tradițională. În urma acestei testări, 6 Bit Education a vândut programul pentru utilizarea timp de un an la Colegiul de Inginerie și Științe ale Fizicii din cadrul Universității din Birmingham.

“Produsul 6 Bit Education este deja valorificat de universități de prestigiu din Marea Britanie și așteptăm cu nerăbdare să susținem viziunea antreprenorilor de a îmbunătăți semnificativ educația prin creșterea feedback-ului și simplicarea acordării notelor. Deoarece cunoștințele și abilitățile STEM sunt la mare căutare, suntem încântați să lansăm campania de crowdinvesting pentru 6 Bit Education pe SeedBlink, o companie aflată în fruntea EdTech cu puncte forte în știință, tehnologie, inginerie și matematică", a declarat Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer în cadrul SeedBlink.