Zece startup-uri din România au venit în Georgia pentru a se întâlni cu investitori, cu mentori din Silicon Valley ca să creeze relații, dar și să vadă care sunt punctele slabe și punctele forte ale business-ului lor.

Cele zece startup-uri din România care au participat la Startup Grind din Georgia:

3PM - aplicație de blended learning, care crește eficiența trainingurilor. În loc ca angajații să participe la traininguri de ore, 3MP propune micro-learning pe smartphone. Astfel, trainigul este împărțit în bucăți digerabile.

Credo - soluție de autentificare fără parole, ci prin scanarea unui cod QR.

Charge Me - soluție pentru maparea și booking-ul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice.

Heka AI - aplicație de recrutare cu inteligență artificială. Heka vrea să automatizeze într-un fel procesul de recrutare și propune un asistent virtual care să se ocupe de părțile mai plictisitoare (trimis mail de confirmare etc). Heka ar putea să păstreze legătura cu aplicanții astfel încât aceștia să nu-și piardă interesul.

Izibac - aplicație mobilă care îi ajută pe elevii de liceu să învețe pentru bac într-un mod distractiv. Cu Izibac am avut un interviu video ținut de colega noastră Oana Coșman și poți afla mai multe detalii despre ei în acest material.

Prepi - aplicație prin care elevii pot să învețe pentru bac, dar și să fie pregătiți pentru piața muncii. Prezintă elemente de gamificare pentru a atrage elevii. Prepi adună informații despre participanți și ar putea să facă sugestii de angajare companiile, în funcție de criteriile acestora.

Msing with Trauma - aplicație mobilă care coverteste imagini RMN în compoziții muzicale cu scop terapeutic pentru pacienții de SM (scleroză multiplă).

NoteB - motor de căutare pentru laptopuri. Tehnologia ar putea fi folosită pentru orice alt gadget.

Stuffz - platformă online de închiriere a gadget-urilor. Despre Stuffz am scris și noi pe start-up.ro și poți citi un articol aici.

VASK - soluție de fotosinteză artificială pentru industria auto.

Fondatorii au avut ocazia să vorbească cu mentori din Silicon Valley precum Bill Reichter de la Garage Ventures și au primit feedback valoros. Toate cele zece startup-uri au avut sesiuni de pitching și patru dintre ele au fost selectate pentru a susține pitch-ul pe scena mare a evenimentului.

Startup-urile selectate au fost Izibac, Credo, Charge Me și MSing with Trauma.