Finanțarea va permite optimizarea platformei BOOKR pentru îndeplinirea viziunii sale pe termen lung de a deveni un marketplace digital pentru servicii. BOOKR are de asemenea în plan și continuarea procesului de dezvoltare a echipei, care în ultimele 2 luni a crescut prin dublarea echipei de development și prin achiziția de oameni valoroși în departamentul de UX și marketing.

Dacă la anunțarea inițială a rundei investiția vizată era estimată la 100.000 de euro, obiectivele ambițioase de optimizare și dezvoltare a produsului, precum și dorința fondatorilor de a atrage în proiect oameni valoroși, cu expertiză atât pe verticalele de interes, cât și pe raza domeniilor și competențelor complementare, au determinat creșterea acesteia la 120.000 euro.

„La nici 2 luni de la anunțarea intenției de a atrage capital privat printr-o rundă de pre-seed, BOOKR a crescut cu 20% numărul business-urilor de pe platformă și a intrat deja pe a doua verticală. Potențialul de extindere în sectorul medical a fost validat prin încheierea unui parteneriat pilot cu 3 clinici medicale cu acoperire națională, cu centre în Alba-Iulia, București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Oradea și Timișoara. Rapiditatea cu care BOOKR se impune pe piața rezervărilor online din România, precum și performanțele obținute în doar câteva luni de la lansare, a influențat decizia de creștere cu 20% a investiției vizate în runda pre-seed.”, spune Flavius Fulea, co-founder și CEO BOOKR.

Pentru această rundă de finanțare pre-seed, BOOKR va alege plasamentul privat ca modalitate de selecție a viitorilor investitori și parteneri.

„Viziunea și gândirea strategică a echipei BOOKR conferă un potențial enorm de dezvoltare și evoluție a proiectului, lucruri deja validate prin performanțele obținute până în acest moment, înaintea rundei pre-seed. Un startup cu un asemenea potențial de a aduce plus valoare pe piața serviciilor din România are nevoie de investitori și parteneri cu o dedicare asemenea echipei și din acest motiv plasamentul privat este cea mai bună opțiune pentru atragerea investiție vizate în această rundă. Un număr important de investitori deja și-a exprimat interesul cu privire la proiect, ceea ce ne validează încă o dată potențialul BOOKR, ușor de remarcat de altfel.”, a declarat Florin Pop, Lead Investor și Board Advisor BOOKR.

În doar 7 luni de la lansare, BOOKR a adunat peste 130 de business-uri pe platformă, având acum 3.500 de utilizatori și peste 20.000 de programări livrate în total, adică o programare realizată la fiecare 9 minute.

„Performanțele BOOKR de până acum se concretizează într-o creștere cu 350% a interacțiunilor și cu 20% a programărilor per client. Dacă până acum afacerile pierdeau anual 8.500 de euro de pe urma programărilor neonorate de clienți, prin intermediul BOOKR neprezentările sunt reduse cu peste 35%. Toate acestea generează o creștere a profiturilor cu 15% și un turnover estimat în servicii livrate prin BOOKR în primul an de activitate de peste 300.000 euro.”, adaugă Flavius Fulea.

Plasamentul privat pentru runda pre-seed urmează să se desfășoare în următoarele săptămâni, echipa BOOKR fiind în plin proces de pregătire a listelor cu investitorii vizați, unde sunt deja țintite câteva profile de “smart money”.