Confidas Finanțare este un produs nou lansat de către startup-ul ce a primit o investiție de 80.000 de euro în 2018, în parteneriat cu Filbo. Antreprenorii pot obține până la 115.000 de lei, iar pentru credite de peste 60.000 de lei beneficiază de un consilier care să-i ajute.

Deși IMM-urile reprezintă 99.7% din companiile din economie și angajează peste 65% din salariați, doar 1 din 8 mici antreprenori au acces la un credit bancar, arată Confidas. În plus, timpul mediu de încasare al creanțelor în România e de 100 de zile.

Confidas s-a aliat cu fintech-ul românesc Filbo și introduce în platformă o funcționalitate prin care antreprenorii pot aplica în 10 minute pentru sume de până la 115.000 de lei. Verfiicarea se face online, printr-un selfie, printr-o ultimă balanță de verificare a companiei, un extras de cont și un buletin.

Confidas pune la dispoziție facilitatea pentru SRL-uri, SA-uri, PFA, II, IF, iar firmele trebuie să aibă cel puțin patru luni de la înființare și să fie active și să genereze venituri. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei Confidas se va verifica dacă nu au fost incidente de plată sau procese de executare silită.

Filbo este o marcă înregistrată a OMRO, o instituție financiară nebancară cu un istoric de peste 20 de ani, pe parcursul cărora peste 10,000 de mici antreprenori au accesat credite pentru capital de lucru și investiții pentru dezvoltarea afacerilor. OMRO este înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României, fiind organizată şi funcţionând în conformitate cu prevederile Legii Nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare.

Finanțarea care se acordă beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de garantare stabilit în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1296/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială („EaSI”) și în cadrul Fondului european pentru investiții strategice („FEIS”), instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa.