Meetlocals.ro, startup-ul ce vrea să schimbe modul în care turistii sau localnicii au parte de experiențe locale și activități unice, doreste să acceseze o finanțare pre-seed de 250.000 de euro, urmând să ridice o runda nouă în faza de seed la 500.000 euro.

Suma este necesară pentru a dezvolta platforma web si aplicația, pentru a angaja cei mai buni experți în turism, pentru marketing si dezvoltarea afacerii in afara granitelor.

„Am pornit în 2021, la 1 an si jumatate de la începutul pandemiei. Am gândit acest proiect pentru a ajuta furnizorii de experiente si activitati, si pe de alta parte agentiile de turism, locatiile de cazare, mai mult decât să ne gândim din prima cum facem noi un business să facă profit sau capital. Am început prin a căuta o problemă pe care o are turismul in Romania şi am constatat ca, intr-o lume a digitalizarii, ideal pentru turisti sau agentiile de turism este să găseasca experienţe locale şi să le cumpere printr-un singur click, pentru a ne bucura de ele imediat. Aşa a pornit ideea, şi, impreuna cu echipa mea, uşor-uşor , am pus bazele afacerii MeetLocals. Pornind de la această idee, am adus sute de astfel de experienţe locale într-un singur loc, la îndemâna locatiilor de cazare, agenţiilor de turism si site-urilor de cazari. Partenerii noştri revânzători nu mai trebuie să intre pe zeci de site-uri diferite pentru a găsi o experienţă care să se potrivească clientului final, ci fac rezervare pe loc. Astfel, am creat o platformă unde revânzătorii pot găsi experienţele, pot gestiona rezervările, comisioanele, şi le pot accesa instant din contul lor, în mod eficient. Iar turiştii nu trebuie să mai aștepte ore întregi după oferte și documente şi nu se mai pierd în zeci de e-mail-uri pentru fiecare rezervare", a povestit fondatoarea meetlocals.ro, Elena Luiza Oprea, cu experiență de peste 20 de ani în turism.

Afacerea lansată în Constanța are la bază un sistem de rezervari in care sunt integrate diverse activități, de la tururi ghidate, trasee montane, excursii, zbor cu parapanta, rafting, lectii de ski, până la transferuri, sau degustari de vin, lectii de gatit, intrări la spa si multe altele.

MeetLocals si-a propus să fie o platformă diferită în turism. Partenerii precum furnizorii sau revânzătorii de produse sunt atent selectați, pe baza unicității lor, review-urilor și a calității interacțiunilor acestora cu clienții deja existenți.

“Unul dintre cele mai importante aspecte este, într-adevăr, autenticitatea serviciilor oferite. În felul acesta, ne asigurăm că toți clienții finali au o experiență plăcută, iar partenerii noștri sunt mulțumiți. Ceea ce mi-am dorit încă de la început este să ieșim în față cu această platformă și să ne diferențiem de agențiile de turism clasice sau site-urile informare: o invitaţie la întâlnirea cu locuri, oameni şi evenimente, dincolo de banalitatea traseelor obișnuite”relatează Elena Luiza Oprea

Echipa își dorește să acționeze chiar și ca un sistem de concierge disponibil tuturor amplasamentelor de cazare. În acest moment sunt aproape 6000 de amplasamente ce pot găzdui peste 30.000.000 de turiști în România. Anul acesta numărul de sosiri în structurile de primire turistică a ajuns peste 4.000.000, dintre care 630.000 turiști străini.

„Modelul de business va crește prin viitoarea investiție și ne va ancora mai bine in piață. MVP-ul este pus la punct, este validat în piață și cu siguranță există turiști și trendul acestora de a rezerva experiențe și activități ca și serviciu extra. Pe termen scurt, vom dezvolta parteneriatele B2B pe care le avem deja cu partenerii revanzatori si furnizori, implementat cu succes in hoteluri mici și mijlocii, iar pe termen lung țintim să fim un jucător puternic cel puțin pe piața din România, apoi în Sud-Estul Europei.”, a declarat Elena Oprea CEO și fondator al Meet Locals.

Meetlocals are în portofoliu peste 300 experiente, acum în majoritatea României, cu scopul de a avea furnizori din toate orașele mari până la inceputul lui 2023. Nume mari se regăsesc în lista lor, pornind de la Therme, Ana Hotels, Activ Tours, Museum of Senses, Selfie Musem, Crame din Dobrogea sau Valea Prahovei, Parcuri de aventura, și multe altele disponibile la doar 2 click-uri distanță.

De curând, aceștia au incheiat și o colaborare alături de Sodexo România, pentru a permite turiștilor și utilizatorilor de carduri cadou și vouchere de vacanță să achite prin ei activități și experiențe în România. Companiile preferă să le ofere angajaților aceste oferte și vouchere, ca bonusuri de performanță sau pentru ocazii precum Paște, Crăciun sau alte evenimente de relevante. Totodată, le oferă posibilitatea agențiilor de turism sau hotelurilor să adopte mult mai ușor catalogul cu sute de activități ale celor de la meetlocals, dat fiind faptul că acestea pot fi plătite de client direct la POS-ul societății. Multe agenții de turism care au adoptat marketplace-ul B2B celor de la meetlocals.ro au reușit să vândă oferte mai diversificate, să câștige comisioane din urma rezevărilor și să se promoveze autentic față de agențiile clasice.

“Ne-am propus asta și mă bucur că reușim să impactăm piața. Vrem să dezvoltam turismul in Romania, să promovăm know-how-ul regional, punând în valoare autenticitatea experienţelor, cu accent pe durabilitate, digitalizare şi sustenabilitate.” afirmă Elena.

Platforma lor a realizat cu succes zeci de astfel de rezervări, ceea ce atestă, nu doar faptul că există o cerere documentată către experiențe autentice atunci când turiștii sunt în vacanță, ci și faptul că există o piață cu potențial care urmărește activ aceste trend-uri și aplicații, ajungând la meetlocals. Meetlocals promite „o soluție rapidă și eficientă” de rezervare a multor tipuri de activități și experiențe din orice oras, din România.