Anul trecut, Nooka Space a lansat în Cluj Napoca cea mai mare rețea de birouri mobile de proximitate din România și a marcat și o premieră la nivel european, comuna clujeană Florești devenind primul beneficiar comunitar al unui birou de proximitate Nooka.

Un raport publicat la începutul acestui an de către platforma locală de recrutare Hipo.ro arată că 80% dintre angajatori consideră benefică mutarea spre modul de lucru remote, iar aproape jumătate dintre aceștia consideră jobul remode noua normă de lucru în 2022.

Intrat pe piața din România în primăvara anului trecut, în urma unei investiții de peste 1 milion de euro, start-up-ul Nooka Space își propune să redefinească stilul de lucru hibrid, printr-un model de business inovator, care invită oamenii să se bucure de spații individuale de lucru și de mai multă flexibilitate, mobilitate și creativitate.

Totodată, un studiu efectuat pe platforma Ivox în luna ianuarie a acestui an, pe un eșantion de 880 de respondenți, arată că 17,36% dintre români au lucrat anul trecut doar în sistem remote, în timp ce un procent de 24,92% a optat pentru stilul hibrid.

În acest context, companiile caută să se adapteze noilor condiții de lucru și să găsească cele mai bune soluții care să răspundă nevoilor actuale ale angajaților.

Sergiu Băbășan, Country Manager Nooka Space România spune că „Opțiunea lucratului de la distanță, precum și flexibilitatea devin din ce în ce mai importante pentru angajați. Acest lucru pune o presiune destul de mare pe angajatori, care acum sunt în situația de a găsi cele mai bune soluții pentru a păstra un echilibru și pentru a le oferi angajaților lor condițiile optime de lucru. Nooka Space vine să răspundă acestei nevoi prin dezvoltarea unei rețele de micro-birouri în proximitatea locuințelor angajaților și a zonelor lor de interes. Anul acesta obiectivul nostru este de a crește rețeaua din București, în special în centrele rezidențiale. Suntem în discuții avansate cu dezvoltatori imobiliari și ne propunem ca până la final de an să instalăm în București cel puțin 20 birouri de proximitate Nooka”.

Planurile de business Nooka Space în 2022 vizează totodată dezvoltarea și creșterea facilităților de producție și tehnologie, precum și implementarea unor modele de birouri noi, inclusiv pentru spații indoor.

Pe lângă obiectivele de dezvoltare a unei rețele extinse de birouri de proximitate în București, Nooka Space vizează și alte orașe mari din țară, precum Timișoara, Constanța și Oradea.

La nivel global, birourile Nooka se regăsesc în Irlanda, Elveția, Italia și Franța și urmează ca anul acesta să fie lansate și în alte țări precum Olanda, Spania, Portugalia, Austria și Belgia.