Noul investitor Fortech Investments conduce runda și SIF Transilvania se alătură investitorului existent Sparking Capital, care își crește investiția inițială. Prin această rundă, finanțarea totală a KFactory atinge suma de 817.500 de euro, ca validare a inovației și recunoaștere a oportunității produsului pe piața globală.

KFactory este o platformă de automatizare a proceselor axată pe creșterea performanței operaționale pentru companiile de producție de toate dimensiunile și din toate sectoarele.

Platforma include, de asemenea, Echipa de ingineri virtuali, produs care schimbă modul în care echipele operaționale interacționează cu procesele de producție, întreținere, logistică și calitate, fiind capabil să monitorizeze amprenta de carbon și eficiența energetică, printre alte caracteristici inovatoare.

“În 2021, am crescut baza de clienți cu 500% și peste 300 de echipamente industriale sunt conectate în platforma noastră. Ne continuăm creșterea în România și ne consolidăm prezența pe piața DACH, pentru a avea expunere globală în câțiva ani. Vrem să le mulțumim tuturor investitorilor pentru că ne-au înțeles potențialul, au contribuit cu smart money și s-au alăturat parcursului nostru.” a spus Vlad Cazan, KFactory co-founder și Sales Leader.

“Am avut succes în a ajuta clienții noștri să obțină informații critice asupra proceselor lor operaționale. Cu această finanțare, urmărim să extindem funcționalitățile KFactory, să ne concentram pe oameni, inovație și sustenabilitate.” a spus Adrian Dima, KFactory co-founder și Product Leader.

Valoarea investiției este maximizată de prezența Fortech Investments ca investitor principal, parte a Fortech, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din regiune, inclus în clasamente ca având una din cele mai rapide creșteri din Europa Centrală și de Est, cunoscut pentru experiența sa în dezvoltarea de software pentru industria automotive.

„KFactory se adresează unei industrii foarte apropiate de interesele Fortech Investments. Cu o echipă solidă și cu o direcție clară, KFactory reprezintă o oportunitate excelentă pentru Fortech Investments de a sprijini domeniul de producție și de a-și extinde portofoliul. Conducând această rundă, oferim atât capital de expansiune, cât și expertiză tehnică și de vânzări pentru a ajuta KFactory să ajungă pe noi piețe și către noi clienți.”, spune Valentin Filip, VP at Fortech Investments.

“Progresul realizat de KFactory este remarcabil și suntem bucuroși să contribuim din nou la dezvoltarea companiei, după o primă rundă de finanțare, condusă de Sparking încă din 2020. Această tranzacție este un semn de maturitate nu doar pentru portofoliul Sparking Capital, ci și pentru întregul ecosistem românesc.”, declară Cristian Negruțiu, Founding Partner at Sparking Capital

“KFactory ne dă ocazia să susținem două domenii cheie, în care mediul economic din România are potențial de creștere foarte mare. Acest parteneriat este primul pas pe care îl facem în noua direcție de investiții pe care am inițiat-o: suntem deschiși să susținem idei de business din toate zonele economice, prioritizând valoarea pe care o creează pe piață și potențialul de dezvoltare pe termen lung.”, spus Radu-Claudiu ROȘCA, CEO SIF Transilvania.