Experții Qoobiss atenționează că utilizatorii serviciilor financiare adesea renunță la a folosi o aplicație dacă procesul de onboarding și verificare a identității durează prea mult, este prea complicat pentru aceștia, sau nu le pare o modalitate sigură de transmitere a datelor personale.

Soluția de onboarding și KYC complet automatizat creată de Qoobiss a fost dezvoltată pentru a reduce timpul de verificare identității utilizatorilor de la câteva minute la câteva secunde, oferind operatorilor de servicii financiare digitale posibilitatea de a crește vânzările prin oferirea clienților săi unei experiențe absolut nouă, adaptate la nevoile acestora. Folosirea tehnologiei Qoobiss exclude implicarea umană în procesul de identificare a identității clienților, ceea ce permite business-urilor financiare reducerea importantă a costurilor fără compromiterea securizării procesului și conformității cu legislația KYC și AML.

„Soluțiile noastre pot fi utilizate de către companii din fintech, dar și din alte industrii, precum domeniul blockchain, e-commerce sau medical, deoarece echipa noastră înțelege foarte bine problemele specifice fiecărui tip de companie și echilibrului delicat dintre obligațiile legislative și nevoia utilizatorilor de a avea o experiență îmbunătățită de folosire a soluțiilor digitale de onboarding și verificare a identității. Obiectivul nostru este să oferim o soluție scalabilă pentru un număr mare de utilizatori și un protocol foarte sigur.”, a explicat Alexandru Rizea, CTO-ul Qoobiss.

Astfel, conform celei mai recente analize efectuate de Qoobiss, automatizarea și eficientizarea procesului de KYC susține creșterea numărului de utilizatori cu peste 50% pentru companiile din industria financiară care folosesc serviciile furnizorului de software.

Startup-ul pentru verificarea identității digitale Qoobiss a creat prima soluție de KYC complet automatizată pentru actele de identitate din România. Cu ajutorul soluției Qoobiss, companiile pot verifica digital datele de identificare ale clienților, analizând automat fotografii ale actului de identitate atunci când este creat un nou cont online. Software-ul scanează documentul, extrage datele clienților, efectuează o verificare instantanee a identității utilizatorului și validează actul de identitate, păstrând confidențialitatea completă a datelor.

“Prin folosirea soluției Qoobiss de către clienții noștri, numărul clienților noi a înregistrat o creștere de aproape 50%, ceea ce demonstrează faptul că verificarea automatizată și fluxul tehnologic avansat a îmbunătățit experiența finală a utilizatorilor, asigurând o conversie mai mare a solicitărilor.”, a declarat Alexandru Rizea.

Startup-ul pentru verificarea identității digitale Qoobiss a lansat prima soluție Know-Your-Customer (KYC) complet automatizată pentru buletinele din România, care permite companiilor să verifice identitatea clienților lor într-un mod mult mai eficient, fără a fi necesară intervenția umană.

Soluția KYC creată de Qoobiss este concepută pentru a fi ușor scalabilă pentru un număr mare de utilizatori, rapid de implementat și 100% online. Procesul de verificare a identității oferit de Qoobiss este automat și construit pentru a eficientiza procesul de înrolarea noilor clienți, cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, alimentate de inteligența artificială.

Qoobiss oferă soluții de verificare a identității digitale, personalizate pentru o gamă largă de industrii precum: fintech, medical, blockchain, e-commerce etc. Astfel, soluțiile Qoobiss asigură respectarea obligațiilor diferite de reglementare prin servicii de verificare automatizată a clienților și protejează companiile împotriva fraudelor.