Cu sediul principal în Kuweit, METCO este furnizor de soluții de tehnologie a informației și comunicațiilor pentru operatori de telecomunicații, mari companii private și instituții guvernamentale, și are, de asemenea, birouri în Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Sudan, Irak și Oman.

Compania Bunnyshell estimează că, până la finalul anului 2024, 70% din vânzări vor fi realizate în afara României. În prezent, 35% din cifra de afaceri Bunnyshell este generată din proiecte globale. De curând, bunnyshell au luat o investiție de 3,5 milioane de euro de la Early Game Ventures (investitorul principal), Roca X, Marius Istrate și Ana Cincă, și o rundă de 300.000 de euro disponibilă pentru participarea investitorilor privați prin intermediul SeedBlink.

Bunnyshell este o platformă cloud-agnostică de tip "Environments as a Service", care face ușoară crearea și administrarea de medii de lucru complexe pentru dezvoltare, testare și producție astfel încât echipele de programare să livreze software mai rapid și să se concentreze pe construirea celor mai bune produse de tehnologie.

Bunnyshell este un produs care automatizează crearea mediilor de development, testare și producție, astfel încât programatorii să se concentreze pe ceea ce fac cel mai bine, adică să scrie cod și să inoveze.

“Suntem optimiști că prin acest nou parteneriat vom valorifica expertiza extinsă a companiei METCO în domeniul transformării digitale. Din perspectiva scalării Bunnyshell, piețele arabe din Golf generează în prezent numeroase oportunități în domeniul digitalizării. Companiile active în domenii importante din Emiratele Arabe Unite văd inovarea ca pe o prioritate strategică și experiența echipei METCO în sectorul tehnologiei ne va susține în demersurile noastre de a penetra piețele arabe, iar acest lucru va genera în viitor un potențial de dezvoltare și investiții în sectorul tech din România”, a declarat Alin Dobra, CEO Bunnyshell.

Retailul, fintech, sistemul bancar și e-commerce-ul sunt domeniile cu cel mai mare potențial de creștere pentru Bunnyshell pe piețele arabe, potrivit lui Alin Dobra.

Semnarea unui parteneriat între Bunnyshell și METCO și extinderea companiei românești pe piețele arabe reprezintă rezultate ale eforturilor concentrate ale The Gulf-Romania Investment Council (GRIC) și ale reprezentanților mediului diplomatic din cele două regiuni, care au contribuit și facilitat conectarea și colaborarea dintre oamenii de afaceri din România cu cei din state membre ale Consiliul de Cooperare al Golfului (precum EAU, Kuweit, Bahrain, Oman, Qatar, Arabia Saudită) în sectoare diverse de activitate, de la IT și tehnologie până la agricultură și producție alimentară, energie, logistică, turism și real estate.

“GRIC este un facilitator pentru alinierea intereselor de business ale companiilor românești cu cele din regiunea GCC, o zonă cu un potențial uriaș de creștere care înglobează printre cei mai activi, vizionari și potenți economic investitori. Sunt state precum Emiratele Arabe Unite, care, fără îndoială, își propun și datele arată că reușesc să devină o platformă globală de inovație și dezvoltare de business”, spune Paul Gheorghiu, Președinte GRIC.