Froala a fost fondat în 2013 de Ștefan și Diana Neculai ca un editor simplu pentru programatori. Primul contact cu lumea antreprenorială a fost în 2010 la Startup Weekend, când au și câștigat. În 2017 au participat la MVP Academy.

Potrivit informațiilor "Forbes", în 2017 Froala avea venituri totale de aproape un milion de dolari, cu o creștere de 200% de la un an la altul.

Între timp, produsul s-a dezvoltat și au mai multe scenarii în care pot funcționa. Practic, produsul WYSIWYG permite programatorilor să scrie cod mai ușor, iar Froala Design oferă peste 170 de exemple de design pentru construcția unui site care să arate bine și să fie dezvoltat ușor, fără să o iei de la zero. De asemenea, Froala a combinat cele două produse în Froala Page Builder, care permite dezvoltarea unei pagini de site cu ușurință.

Conform blogului oficial al companiei, Froala a ales să se dezvolte mai rapid cu ajutorul unui exit către Idera. "Puteam să ne dezvoltăm prin pași mici, cum am făcut-o până acum, sau unindu-ne forțele cu o companie mare și cu experiență care să ducă Froala la un nou nivel", se arată pe blogul companiei.

După exit, Froala își va păstra identitatea în cadrul Idera. De asemenea, echipa care a construit produsul va rămâne în companie.

Conform comunicatului publicat de Idera, Froala are mii de companii drept clienți în întreaga lume, în total ajungând la 6.000 de utilizatori. Multe dintre firmele care folosesc Froala sunt în topul Fortune 100 și pot fi găsite în peste 110 țări.

Suma tranzacției nu este cunoscută în momentul de față, dar pe start-up.ro vom publica un interviu în care vom afla în detaliu acestui startup făcut pentru programatori și care s-a păstrat discret în afara comunității tehnice.