Acest framework este conceput pentru a controla riscurile din lanțul digital printr-un set comun pe zona de securitate la care aderă întregul ecosistem.

Industria serviciilor financiare are o pondere importantă în piața soluțiilor hibride de cloud estimată la o mie de miliarde de USD și se așteaptă ca aceasta să crească cu aproximativ 20 de procente până în 2024.

Smart Future: Cum aduc startup-urile tehnologie nouă pentru instituții cu sisteme învechite

Concluziile unui studiu intern al IBM spun că zona de Cloud va reprezenta 60% din oportunitățile de piață, pe măsură ce instituțiile financiare accelerează inovația pentru a împlini așteptările mai mari ale consumatorilor, pentru a oferi servicii consistente pe fondul provocărilor de tipul contextului pandemic și pentru a gestiona ușor complexitatea reglementărilor.

De asemenea, un studiu recent derulat de Censuswide pentru IBM în Marea Britanie arată că 88% dintre companiile din sectoarele reglementate, inclusiv cele din serviciile financiare, au adoptat sau au în plan să adopte platforme de cloud pentru a accelera transformarea digitală.

Această tendință este alimentată de nevoia instituțiilor din aceste industrii de a preîntâmpina provocările de securitate și compliance pentru a inova, iar studiul IBM confirmă aceste direcții. 45% dintre repondenți consideră că reglementările sunt principala barieră pentru transformarea digitală, iar 43% sunt preocupați de provocările legate de securitate.

FLOWX.AI ajută instituțiile financiare în oferirea unor experiențe digitale moderne și scalabile. Prin platforma FLOWX.AI, instituțiile financiare pot lansa produse digitale complexe de tip omni channel în câteva săptămâni - onboarding, credite ipotecare, credite pentru IMM-uri, creditare pre aprobată – și pot construi experiențe digitale independent de limitările propriilor sisteme.

Platforma permite o reinventare și o modernizare rapidă și fără dificultăți a sistemelor legacy, în locul abordării tipice de înlocuire a sistemelor, cu risc ridicat de afectare a funcționării business-ului.

FLOWX.AI reprezintă o cale sigură și fluentă pentru upgrade-ul rapid al sistemelor legacy. Bazându-se pe o nouă paradigmă arhitecturală, FLOWX.AI oferă o interfață omnichannel unificată, crescând potențialul capabilităților AI pentru experiențe web și mobile cu adevărat personalizate în timp ce permite scalabilitate și securitate la nivelul dorit de organizațiile globale în contextul complet digital de astăzi.

Primul cloud din industrie pregătit pentru serviciile financiare, IBM Cloud pentru Servicii Financiare, utilizează a patra generație de capabilități ale IBM și funcția de criptare “Keep Your Own Key” oferită de IBM Cloud Hyper Protect Services pentru a-i ajuta pe parteneri și pe clienți să aibă control asupra datelor și să le ofere instituțiilor financiare un mediu sigur de interacțiune. Funcțiile integrate de control sunt create pentru a-i ajuta pe clienți în accelerarea inovației, în identificarea unor noi oportunități de venit și în scăderea costurilor.

“Numai industria bancară cheltuiește peste 200 de miliarde de dolari pe an pe tehnologie și 85% din aceste bugete se duc pentru mentenanța infrastructurii și pentru actualizări în zona de reglementare. Organizațiile sunt profund afectate de provocările generate de viteza, costurile și fiabilitatea din dezvoltările digitale. Cu FLOWX.AI adresăm o problemă dureroasă și costisitoare cu care se confruntă nu numai piața serviciilor financiare, ci și mediul de business, în general: sistemele legacy sunt principalul impediment pentru care companiile nu pot construi experiențele digitale sau noile modele de business digitale pe care clienții le așteaptă. Parteneriatul cu IBM Cloud pentru Servicii Financiare va contribui la accelerarea prezenței produsului nostru la nivel global”, declară Ioan Iacob, CEO și cofondator FLOWX.AI.

Smart Future: Ce s-a schimbat în lumea RPA la începutului 2022 și cum arată viitorul

“Am gândit Cloud-ul IBM pentru Servicii Financiare ca pe un framework de control care să contribuie la accelerarea adopției de cloud hibrid în instituțiile financiare și la creșterea veniturilor acestora prin adresarea nevoii de securitate posibilă prin ecosistemul de parteneri,” adaugă Brendan Kinkade, vicepreședinte al diviziei ISV Build, Technology and Hybrid Cloud Partnerships*. “Colaborând cu IBM Cloud for Financial Services, parteneri ca FLOWX.AI pot ghida instituțiile financiare în drumul spre modernizare.”

FLOWX.AI va fi parte din ecosistemul de parteneri IBM, colaborând cu IBM Cloud for Financial Services pentru a-i sprijini pe parteneri în accelerarea interacțiunilor cu instituțiile din industria serviciilor financiare. Cloud-ul IBM pentru Serviciile Financiare este conceput să servească companiilor de servicii financiare în demersurile pe care le fac pe zona de reglementare, securitate și fiabilitate.

Ecosistemul de parteneri IBM alimentează mediile de cloud hibrid, ajutându-i pe clienți să gestioneze și să-și modernizeze fluxurile, de la bare metal la multi cloud și platforme intermediare prin Red Hat OpenShift, cea mai importantă platformă Kubernetes adresată organizațiilor.