Posesorii de carduri Up România sunt printre primii utilizatori din România care au acces la plata cu fața.

Parteneriatul dintre Up România și PayByFace va permite folosirea cardurilor cadou și cardurilor de tip bon de masă în magazinele afiliate fără să fie nevoie să le scoți din portofel, plata fiind făcute printr-un iPad instalat la punctul de vânzare.

Clienții care au carduri Up Dejun sau Up Cadou trebuie să-și descarce aplicația PayByFace pe Android sau iPhone și să-și facă un cont unde să-și înregistreze datele personale, numărul de card Up România, un pin și un selfie. Odată ce contul a fost făcut, la magazinele care au soluția PayByFace plata poate fi făcută cu fața la terminale. Sub 30 de lei nu trebuie să introduci PIN-ul cardului, iar la cumpărăturile mai mari trebuie să introduci după autentificare și PIN.

Ulterior plății, chitanța electronică este trimisă către comerciant și cumpărător, ca atunci când folosești Uber, de exemplu.

Fintech-ul PayByFace a fost fondat de Mihai Drăghici și vrea să instaleze tehnologia sa în peste 500 de magazine din România până la finalul lui 2021.

În momentul de față soluția e disponibilă pentru utilizatori în mai multe magazine din București. Primul pas pentru PayByFace este să instaleze terminalele în peste 100 de magazine din Capitală, dar și în cafenele, restaurante sau hoteluri.

În plus, PayByFace urmărește și extinderea internațională în Bulgaria, Olanda, Franța, Elveția, Marea Britanie și Italia.