UPDATE 2 iunie:

Siscale ridică o rundă de finanțare de Pre-Serie A de €565.000, la care fondatorii contribuie cu €150.000. Obiectivul Siscale pentru acest an este de a-și consolida poziția ca integrator de proiecte de Big Data/Machine Learning și AI atât în EMEA, cât și în Statele Unite, alături de parteneri strategici.

Finanțarea se va face sub forma unui acord de tip SAFE (Simple Agreement for Future Equity), care va include o evaluare maximă de $9M și un discount de 25% la momentul următoarei runde.

În pre-campanie, derulată în perioada 26-30 aprilie pentru membrii ELITE & CLASSIC ai SeedBlink, Siscale a atins suma de €315.000. Campania privată pe SeedBlink a reprezentat o etapă intermediară, €250.000 fiind acum disponibili pentru investiție pe SeedBlink.

Portofoliul actual de clienți ai Siscale care utilizează produsele sale software includ Orange România precum și Summit Health, unul dintre cei mai mari provideri de healthcare din New York. Printre parteneriatele tehnologice pe care Siscale le-a încheiat în vederea dezvoltării produsului său, Arcanna.ai, se numără Elasticsearch, Google, PaloAlto și Cisco.

Detaliile listării Siscale pe SeedBlink pot fi accesate aici.


Din suma de 800.000 de euro, aproximativ 150.000 de euro vor fi investiți de co-fondatorii companiei. Finanțarea targetată prin SeedBlink va fi direcționată pentru continuarea cercetării și dezvoltării produsului, marketing și vânzări.

Compania a fost lansată în 2015 în New York de către Petrică Ruță, un român cu peste 25 de ani de experiență în domeniul IT, stabilit din anul 2012 în SUA. Ulterior, i s-au alăturat Bogdan Perian, Călin Cornigeanu, Cristian Ruță, Bogdan Sass, Bob Dimicco, Andreas Enotiadis.

Ideea lansării Siscale AI și a Arcanna.ai, produsul principal al companiei, a fost determinată de experiența fondatorilor în domenii precum securitate cibernetică, data science, dezvoltare și integrare software.

Arcanna.ai ajută specialiștii în securitate cibernetică în trierea alertelor și automatizarea a numeroase procese manuale. Printre acestea se numără colectarea de informații de tip threat intelligence, crearea automată a tichetelor sau deduplicarea alertelor. De altfel, compania este în proces de validare a unui patent în SUA pentru un element al Arcanna.ai. Patentul se referă la colectarea de feedback de la agenți multipli pentru trainingul modelului de inteligență artificială.

“Am lansat Arcanna.ai datorită experienței în zona de securitate cibernetică, dar mai ales ca urmare a problemelor pe care le întâmpinau clienții noștri. Aceste două elemente ne-au condus la ideea că este nevoie de o abordare nouă. Arcanna.ai, produsul pentru care targetăm finanțare prin SeedBlink, este unul extrem de util specialiștilor în securitate cibernetică, un domeniu vital al IT-ului. Investiția va fi folosită în special pentru dezvoltare, mai ales că în prezent suntem în curs de validare a unui patent în SUA pentru aceasta soluție. Ne bucurăm să ne listăm pe SeedBlink, o platformă care ajută atât de multe startup-uri de tehnologie să își continue creșterea”, afirmă Petrică Ruță, CEO și co-fondator Siscale AI.

Siscale vrea să valideze produsul și să-l lanseze ca Software as a Service

Pentru 2021, fondatorii își doresc să valideze produsul și să-l lanseze ca software as a service, iar în următoarele 18 luni vizează să înregistreze 100 de clienți. Managementul targetează atât piața din Europa cât și pe cea din SUA. Printre clienții Siscale se numără Orange România și Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York.

“Siscale AI este un startup activ în SUA, dar cu rădăcini românești. O echipă de seniori care a demarat din Cisco și a vândut produse și servicii de securitate cibernetică marilor corporații americane, care își concentrează energiile către un produs bazat pe AI ce va suplini activitatea umană. Arcanna.ai, produsul dezvoltat de Siscale, transformă procese complexe, economisind timp și bani, fără a sacrifica calitate. Listarea către Clubul SeedBlink este o mișcare agilă, în drumul către runda Serie A”, declară Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Siscale AI este printre alumnii programelor Innovation Labs (pre-accelerare) și Advancing AI (accelerare). Printre parteneriatele tehnologice încheiate pentru dezvoltarea Arcanna.ai se numără Elasticsearch, Google, PaloAlto și Cisco.

Compania este înregistrată în Delaware și are birouri în New Jersey, București și Timișoara. Echipa de cercetare și dezvoltare a Siscale AI are 32 de oameni și se află în România.