Spark este o companie de carsharing. Are o flotă de mașini electrice pe care le plasează în anumite orașe și care pot fi închiriate și conduse, ca un rent a car pe termen scurt, de către oricine are un carnet valabil. Flota actuală a companiei este de 1.500 de mașini și Spark are activități în București, Sofia, Plovdiv și Vilnius. În momentul de față Spark are 250.000 de clienți.

Investiția în Spark de 30 de milioane de euro vizează extinderea operațiunilor și obiectivul ca în următoarele 36 de luni compania să se listeze public. Astfel, GEM va primi garanții pentru achiziția de acțiuni la Spark după listare.

„Acordul cu GEM ne asigură finanțarea pentru a dubla creșterea noastră anuală și pentru a ne extinde flota noastră de mașini electrice și intrarea în mai multe orașe. Cu garanția capitalului în cazul listării publice la o bursă europeană, Spark are acum capacitatea de a crește”, spune Nerijus Dagilis, CEO al Spark Technologies.

Compania Spark a fost fondată în 2017 și în Sofia, Bulgaria, are o flotă de mai mult de 100 de vehicule electrice, atrăgând peste 1 milion de euro investiție. În august Spark a anunțat că a adăugat 400 de mașini electrice Renault Zoe în flotă. Pe piața din România concurează cu servicii precum Citylink, Pony sau Teleport.