Parteneriatul constă în extinderea rețelei blockchain Swazm, prin utilizarea de resurse computaționale puse la dispoziția proiectului de către Maguay.

Astfel, cele două companii au semnat un acord pentru implementarea unui proiect pilot, benefic ambelor părți: Swazm va avea la dispoziție mai multe resurse computaționale, iar Maguay va câștiga o metodă alternativă pentru a-și capitaliza activele deja existente, dar subutilizate, din cadrul centrelor sale de date.

Obiectivele proiectului pilot constă în testarea comportamentului rețelei în ceea ce privește eficiența alocării de resurse computaționale, folosind mașini virtuale, și validarea potențialului financiar al modelului de afaceri propus de echipa Swazm.

Swazm angajează 20 de specialiști. Intră aici pentru a afla posturile disponibile.

Se folosesc de resursele nefolosite

“Suntem foarte bucuroși că am semnat acest parteneriat cu Maguay și vrem să folosim această colaborare drept exemplu de reușită pentru alte companii mari cu care suntem în discuții și care sunt interesate să intre pe Swazm. La nivel mondial, între 40% și 60% din resursele computaționale din data centere sunt subutilizate, iar Swazm poate să ajute aceste companii să folosească și să monetizeze resursele care nu sunt comercializate, reducând risipa de energie electrică și de putere de calcul.”, a explicat Vali Mălinoiu, CEO-ul Swazm.

Echipa Swazm a dezvoltat o suită de tehnologii interconectate, ce au scopul de a oferi o soluție la cheie pentru scalarea oricărui proiect descentralizat. Utilizând tehnologii de descentralizare a stocării și a puterii de calcul, Swazm își propune să realizeze o piață digitală de putere de calcul unde fiecare resursă informatică neutilizată să poată fi pusă la dispoziția celor care au nevoie de ea, oferind companiilor și dezvoltatorilor acces la o alternativă mai ieftină și mai performantă decât soluțiile de cloud tradiționale.

Povestea Swazm a fost scrisă de start-up.ro într-un articol detaliat aici.

Maguay, colaborare cu CERN

Maguay este unul dintre cel mai importanți producători români de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere și storage comercializate sub marca proprie.

Conform IDC, Maguay este cel mai mare producător român de servere - fiind singurul producător român din Top 5 Server vendors, din ultimii 10 ani și singurul producător român cu certificarea Intel HPC Specialist.

În 2018, Maguay a finalizat livrarea la CERN a unui sistem HPC – grid de 516 noduri server Maguay eXpertServer.