Digitail este o platformă care ajută veterinarii să-și administreze afacerea mai bine. Este prima investiție făcută de Atomico pentru un startup fondat în România. Runda a fost condusă de aceștia și au mai contribuit investitori anteriori cum ar fi byFounders, Gradient și partech. Andreas Helbig de la Atomico va intra în boardul Digitail.

Digitail lucrează cu 750 de clinici veterinare la nivel mondial care au grijă de 1,4 milioane de animale de companie.

Conform datelor de piață, zona veterinară valorează 200 de miliarde de dolari la nivel mondial și va crește la 300 de miliarde de dolari în următorii 7 ani. Acest lucru a fost accelerat și de pandemie, pe măsură ce oamenii au decis să aibă un animal de companie. Dar veterinarii au dificultăți în a organiza acest flux, tratând 30 de animale pe zi în medie, adică unul la 15 minute.

“Majoritatea veterinarilor se bazează pe sisteme învechite, ori pe hârtie, ori sisteme de programare vechi. Spre deosebire de industria medicală, transformarea digitală încă nu a atins cu totul industria veterinară”, a spus Sebastian Gabor, CEO și cofondator al Digitail.

Cu ajutorul Digitail, clinicile pot să programeze mai bine, să administreze documente ale personalului sau documente financiare. În plus, se poate crea un registru digital pentru orice animal, așa că la schimbarea veterinarului, dosarul pacientului se mută ușor. De asemenea, proprietarii pot comunica mai ușor și digital cu veterinarii.

“Nu sunt destule persoane care să aibă grijă de animale și am trăit acest lucru din postura de proprietar al unui animal. Trecând lucrurile online putem să trecem peste anumite obstacole pe care le au veterinarii pentru a oferi servicii de calitate”, a mai spus Gabor.

În plus, datele pot fi distribuite și cu alți veterinari, astfel încât se poate colabora de la distanță pentru cazuri complicate. Conform datelor Digitail, platforma reduce cu 40-60% timpul petrecut cu task-uri administrative, adică 3 zile pe lună.

“Nevoia consumatorilor pentru servicii legate de animalele de companie a crescut. Dar sistemul se bazează pe procese învechite, pe servere locale și fără să se gândească la proprietarul animalului de companie”, a spus Andreas Helbig, Director la Atomico.

Digitail va folosi investiția pentru a se extinde în Statele Unite și Canada și să continue expansiunea globală. De asemenea, investiția Series A de 11 milioane de dolari le va permite să transforme și produsul și să-l transforme într-o platformă colaborativă globală.

Digitail a fost fondat în 2018 de Sebastian Gabor (CEO) și Ruxandra Pui (CPO).