Ceea ce vrem să subliniem este faptul că tot mai mulți antreprenori au început să fondeze startup-uri cu focus pe industria aerospațială. Iar banii pe care fondurile de investiții îi ”toarnă” în aceste business-uri sunt foarte mulți, chiar și la nivel european.

Un startup din State care face un radar destinat supravegherii spațiale a primit 13 milioane de dolari. Un constructor de sateliți din China a strâns 22 de milioane de dolari, un startup european care are ca obiect de activitate construcția de rachete primit o finanțare în valoare de 35 milioane de dolari, iar un alt business, care vrea să trimită un robot pe Lună, a fost finanțat cu 5 milioane de dolari.

Afacerile din domenii precum construcția de nave pentru explorarea spațială sau aeronave, dar și cele care oferă servicii conexe, au început să devină extrem de atractive pentru investitorii din toată lumea. Specialiștii Prequin, o firmă de consultanță, au aflat faptul că, de la începutul anului și până la finalul lunii iulie, sectorul aerospațial a primit finanțări în valoare de 927 de milioane de dolari, scriu cei de la Quartz.

Și deși sectorul este dominat, încă, de giganți precum Airbus sau Boeing, investitorii au devenit tot mai dornici să acorde un vot de încredere startup-urilor vizionare care își croiesc drum pe acest segment.