Evenimentul durează 54 de ore și are loc între 10 și 12 mai la TechHub București. E dedicat tutoror tinerilor dornici să înceapă un startup din România sau din alte țări. Evenimentul este a cincea ediție consecutivă, după ce prima a avut loc în 2010.

Ediția din 2019 e prima nișată pe un domeniu și abordează efervescența din zona fintech. Startup-urile cele mai interesante de la Startup Weekend Fintech Edition pot ajunge în fața investitorilor prezenți la Future Banking Fire Pitch.

Evenimentul se adresează tuturor celor pasionați de domeniul fintech, participanții fiind un mix format din experți din industria financiară, asigurări, oameni de business, bancheri, designeri, programatori, studenți și oricine este dornic să inoveze.

Blockchain, inteligență artificială, Big Data

Afacerile dezvoltate trebuie să folosească soluții tehnologice, cum ar fi blockchain, AI, BigData și nu numai, pentru a rezolva probleme din domeniul financiar.

”Continuăm și în 2019 să aducem programul Techstars Startup Weekend Bucharest și dezvoltăm pentru prima oară ediții cu o verticală, cum e de data asta fintech. Absolvenții Techstars Startup Weekend Bucharest au reușit să construiască afaceri de succes, cum ar fi Clever Taxi, Mopper, Glasskoo și REBS, ceea ce arată contribuția programului la creșterea mediului \ antreprenorial”, spune Ioana Alexandra Frîncu, organizator Techstars Startup Weekend Bucharest.

O parte din mentorii ediției de anul acesta sunt: Ana Maria Gergely (Co-founder Acquainted.io), Mircea Vădan (Managing Partner Activize), Anca Barbieru (Director Romania Deposit Solutions), Richard Resee (Entrepreneurs Coach Performance Management Group) și Rishi Chattopadhyay (Mentor F10 Incubator&Accelerator). Eduard Burghelia, fondator Confidas și absolvent Techstars Startup Weekend Bucharest, va fi keynote speaker-ul evenimentului. Evenimentul va fi moderat de Simone Demelas (CEO ARMNet), facilitator dedicat din rețeaua globală Techstars Startup Weekend.

De la idee la business

Techstars Startup Weekend Bucharest este o adevărată provocare pentru participanți, dar și o oportunitate deosebită în care să pornească de la o idee vineri seara și să încheie duminică seara cu un MVP.

Într-un timp foarte scurt trebuie să se cunoască, să colaboreze, să găsească acea idee de business care să merite atenția tuturor și care să devină realitate. Nu este necesar ca participanții să aibă deja o idee de business. oameni cu pregătiri variate, care au un interes pentru domeniul fintech.

"Obiectivul nostru este să asigurăm toate resursele necesare creșterii de la idee la prototip, ca mai departe să le facilităm discuțiile cu investitori și acceleratoare care să îi ajute în lansarea afacerii lor.”, declară Monica Zara, organizator Techstars Startup Weekend.

Biletele pot fi achiziționate online, dacă te înscrii pe această pagină. Mai multe detalii sunt disponibile și pe pagina de Facebook, Techstars Startup Weekend Bucharest.

Premiile Startup Weekend

Premiile oferite prin intermediul partenerilor sunt destinate dezvoltării startup-urilor.

Printre acestea se află:

  • invitația la pitch în fața fondului de investiție VC Early Games,
  • invitația la pitch în cadrul conferinței Future Banking,
  • Golden Ticket pentru programul ‘Prototype to Product’ al acceleratorului F10 din Zurich,
  • mentorat, acces în spațiu de co-working și alte facilități.