"Tehnologia blockchain va influența domenii despre care nici măcar nu știm în momentul de față, la fel cum a fost și cazul computerelor. De asemenea, tehnologia blockchain are puterea de a influența orice domeniu se bazează pe tranzacții, pentru că descentralizează nevoia de avea un terț", a spus Wozniak.

De asemenea, Wozniak a spus că blockchain-ul va avea și o influență asupra vieții sociale, pentru că oamenii, chiar dacă nu în viitorul apropiat, nu vor mai dori să treacă pe la un terț, o bancă sau un intermediar, pentru tranzacții și vor folosi tehnologia blockchain și monedele digitale.

Deși a recunoscut că inițial credea că e vorba doar de monede virtuale, Wozniak și-a dat seama de influența blockchain-ului și a dat un sfat important programatorilor. "Dacă aș fi un inginer astăzi aș învăța blockchain în primul rând, înainte de toate", a spus Wozniak. De asemenea, el visează să poată plăti peste tot doar cu bitcoin, ba chiar a recunoscut că a avut 15, dintre care 7 i-a pierdut în momentul când compania care deținea portofelul unde-i ținea a dispărut.