De altfel, studiul Global Payroll Survey, realizat de Ernst & Young în 2019, evidențiază o serie de trenduri legate de investiția în și îmbunătățirea operațiunilor de salarizare, printre care:

  • revenirea procesului de salarizare in-house, mai degrabă decât externalizarea acestuia,
  • includerea salarizării printre discuțiile strategice legate de planurile de extindere a companiilor,
  • continuarea digitalizării și îmbunătățiri aduse întregului proces

Salarizarea in-house este opțiunea unui număr din ce în ce mai mare de companii, beneficiile acesteia mergând de la controlul și siguranța datelor critice și până la posibilitatea realizării unor rapoarte ce stau la baza unor analize în profunzime, esențiale pentru viitoarele strategii de business ale organizației.

Salarizarea in-house, utilizând un software HR performant: trei beneficii esențiale

În contextul pașilor importanți către digitalizare parcurși de întreaga societate, dar și al importanței securității datelor critice din cadrul organizației, utilizarea unui software HR performant pentru salarizare devine esențială. Aplicația de salarizare, împreună cu cea de pontaj și cea de administrare de personal, vor sta la baza eficientizării proceselor din cadrul departamentului HR.

1. Controlul și calitatea datelor critice

Utilizând un software HR ce integrează aceste trei module esențiale (Salarizare, Administrare de Personal și Pontaj), te asiguri de controlul și calitatea datelor critice.

Procesul de salarizare se va baza pe datele din aplicația de pontaj (prezențe, concedii, ore suplimentare, orice fel de absențe, etc.) și pe cele de plată incluse în contractul de muncă, furnizate de modulul de Administrare de Personal.

Un plus al unui soft de salarizare performant, integrat cu cel de administrare de personal și pontaj, este flexibilitatea în diverse situații, cum ar fi nevoia de a putea reconfigura rapid modurile de calcul în funcție de schimbările legislației muncii sau ale politicii salariale și actualizarea automată a diverselor date comune în toate cele trei componente ale sistemului.

Software-ul de calcul salarial în cloud dezvoltat de Sincron HR Software îți permite să gestionezi și să planifici cu ușurință concedii, zile libere sau ore suplimentare. În același timp, te aliniezi rapid la ultimele modificări ale legislației muncii, dacă e cazul.

2. Ai acces rapid la date cross-sistem, pentru analize în profunzime

Procesul de salarizare este mai simplu atunci când datele sunt rapid importate din aplicația de pontaj și din admin-ul de personal.

Mai mult decât atât, ai ocazia să realizezi corelații și să identifici trenduri atunci când, pe lângă cele trei module de bază, completezi software-ul HR cu aplicațiile de recrutare, de performance management sau de training.

3. Simplificarea procesului de salarizare la nivel operațional

Atunci când utilizăm aplicația de salarizare, împreună cu cea de pontaj și cea de administrare de personal, întregul proces se simplifică. În primul rând, datele de calcul sunt automat importate în aplicația de salarizare din celelalte două surse de date, evitându-se erorile sau duplicările de date.

Pe lângă asta, în funcție de cât de complexă este activitatea din punct de vedere al timpilor lucrați, cu setările aferente în pontaj, același lucru se poate reflecta și regăsi și în modulul de salarizare, așa încât la fiecare rundă de calcul să se reducă timpul dedicat calculului salarial, chiar dacă activitatea este complexă.

În plus, utilizarea unei aplicații în cloud permite accesarea datelor în siguranță, atât de acasă, cât și de la birou. În acest fel, eficiența departamentului de resurse umane crește. Riscul erorilor umane în procesarea datelor ce țin de HRM este diminuat semnificativ.

****

Un software HR în cloud cum este Sincron HR Software, ce integrează module esențiale precum programul de salarizare, cel de pontaj sau cel de administrare a personalului, va eficientiza procesele, atât pe partea decizională, cât și pe cea operațională.

O soluție in-house completă, ce integrează cele trei module direct complementare (Payroll, Administrare de personal și Pontaj) va securiza accesul la datele critice ale companiei. Din ce în ce mai multe organizații înțeleg importanța strategică a accesului la date și a controlului acestora de către companie.

Un software HR în cloud, așa cum este Sincron HR Software, îți oferă soluția pentru ca datele tale critice să formeze un tot unitar, de calitate, protejate dar accesibile în orice moment și raportabile în diverse formate.