Creșterea estimată pentru 2022 va fi susținută de investiții de 1 milion de euro, în consolidarea poziției de lider pe piață, diminuarea timpilor de livrare a coletelor, creșterea numărului de produse listate în site, la peste 15.000, și suplimentarea stocurilor pentru toate categoriile, concomitent cu mărirea echipei.

„Menținem ritmul investițiilor și în 2022, când ne vom concentra pe îmbunătățirea experienței de utilizare, o parte din investiții mergând către platforma din spatele site-ului, pentru a permite, pe de-o parte, navigarea mai ușoară și mai rapidă în site și, pe de altă parte, pentru simplificarea procesului de achiziție. Vom direcționa investiții și către îmbunătățirea segmentului de logistică și a proceselor interne, astfel încât să putem livra mai rapid comenzile către clienți”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Planul Atu Tech de dezvoltare de anul acesta vizează și majorarea stocurilor de produse cu peste 50% față de anul trecut, ca răspuns la problemele de aprovizionare resimțite peste tot în lume, dar și pentru eficientizarea timpilor de livrare. Totodată, suplimentarea stocurilor de produse de securitate vine în sprijinul cererii de astfel de soluții, aflată pe un trend ascendent în ultimii doi ani.

„Anul trecut, cele mai vândute produse au fost echipamentele de supraveghere video, sistemele de alarmă, control acces și automatizările de porți, urmate de sistemele SMART HOME. Și în 2022 estimăm că produsele cele mai căutate vor fi tot sistemele de supraveghere video. De aceea, ne vom adapta oferta astfel încât să avem în portofoliul nostru produse de ultimă generație, la rezoluții mari și cu caracteristici tehnice extrem de utile, pe care să le livrăm rapid clienților noștri, la prețuri convenabile”, mai spune Sorin Felea.

Anul acesta, Atu Tech va finaliza investiția începută în 2021 în noul sediul logistic, și va beneficia de o zonă de depozitare de 4 ori mai mare decât cea actuală. În plus, procesul logistic va fi automatizat, fluxul comenzilor desfășurându-se astfel mai rapid.

Atu Tech vizează și creșterea numărului de salariați, la peste 80 de persoane până la finalul anului, compania având disponibile 10 noi poziții în plus față de 2021, pe departamentele: Vânzări, Logistică și Marketing.

Resurse importante vor fi direcționate în 2022 și către dezvoltarea rețelei naționale de instalatori autorizați de sisteme de securitate, ținta Atu Tech pentru anul acesta fiind de 1.500 de instalatori. Cu peste 1.000 de instalatori parteneri în prezent, Atu Tech este compania cu cea mai mare rețea de instalatori de sisteme de securitate din România și cea mai accesată soluție „all in one” pentru clienți. Aceștia pot achiziționa atât sistemele de securitate, cât și serviciile de instalare și mentenanță necesare, beneficiind de un pachet complet de produse și servicii într-un singur loc, într-un proces ușor și transparent.