Biserica Anglicană a făcut un parteneriat cu procesatorul de plăți SumUp pentru a folosi dispozitive de plată contactless. Astfel, enoriașii au putut dona cu telefonul sau cu un card bancar.

Parteneriatul a început în luna martie 2018, când Biserica Anglicană a anunțat că vrea să doteze cele 16.000 de parohii cu dispozitive de plată contactless. SumUp oferă terminale de plată contactless, practic niște tablete mobile unde se poate plăti direct cu telefonul sau cardul.

Potrivit datelor, Biserica oficială din Marea Britanie primește anual 580 de milioane de lire sterline donații. Dispozitivele folosite sunt unele mobile, dar există și stații fixe de plată.

Datele publicate de curând de BBC arată că donațiile au crescut cu 97% de când au fost introduse metodele digitale de plată, care nu erau disponibile până acum. Testele din ultimele luni au fost făcute în câteva biserici și catedrale din Marea Britanie, dar Biserica Anglicană dorește să extindă acest parteneriat.

Potrivit datelor SumUp, din 500 de vizitatori ai unei biserici, 35% vor să folosească plăți contactless. De asemenea, SumUp menționeză că anul trecut au fost făcute cu 540% mai multe donații digitale decât în 2017.