Acestea se pot înregistra până la 1 octombrie 2020 accesând acest link. Până la 12 startup-uri din această zonă specifică vizată de Techcelerator vor fi selectate pentru a intra în programul NEXT FinTech, derulat atât online, cât și offline.
Programul de accelerare va include patru module de mentorat intensiv: vânzări & matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții.
Acestea vor fi susținute de experți și investitori din zona Fintech. Programul este organizat cu sprijnul Fondului European pentru Europa de Sud-Est din Luxemburg și are ca parteneri GapMinder VC, Google pentru Startups, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech și Stripe.
Până la sfârșitul programului, în funcție de progresele înregistrate, startup-urile sunt eligibile să primească până la 200.000 de euro din partea partenerilor de investiții GapMinder VC, TechAngels, SeedBlink și a altor investitori regionali.
”Suntem încântați să susținem dezvoltarea în continuare a ecosistemului antreprenorial din România, o țară plină de startup-uri talentate”, spune Markus Aschendorf, președintele Facilității de Dezvoltare EFSE.
”Techcelerator este un partener local cu experiență în căutarea și promovarea de noi idei de afaceri de impact și, împreună, așteptăm cu nerăbdare să luăm parte la apariția următoarei generații de experți Fintech din România - <<NEXT Fintech>> powered by EFSE”.
Techcelerator vizează companiile Fintech aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în cea de testare Beta. Startup-urile ar trebui să aibă, de asemenea, un produs fezabil, o soluție scalabilă la nivel internațional și o echipă puternică.
Sunt targetate startup-uri din zone precum: finanțare alternativă pentru IMM-uri, eCommerce & finanțare alternativă pentru retail, plăți contactless, servicii financiare personale și digitale, servicii de îmbunătățire a experienței și loialității clienților, management de portofoliu & piețe de capital, open banking & noi sisteme de management financiar, securitate și prevenire fraude, blockchain, date și analize predictive, RegTech, PropTech, InsurTech.
”Pandemia a schimbat în mod semnificativ multe comportamente de consum, în plus față de noile reglementări europene din zona de banking digital. Având multe investiții în această industrie, vedem oportunități diverse în Fintech și, împreună cu partenerii noștri, mentorii și companiile tinere cu succes demonstrat din portofoliul nostru precum FintechOS, Typing DNA, Beez, Finqware, ne propunem să le oferim și altor startup-uri românești un impuls pe piață și să le punem în contact cu instituțiile financiare din Europa Centrală și de Est pentru a se dezvolta la nivel regional", a declarat Cristian Dascălu, Partener și Cofondator Techcelerator, Partener GapMinder VC.
Cea de-a cincea rundă de accelerare a Techcelerator va dura 10 săptămâni, în perioada octombrie 2020-ianuarie 2021, și se va desfășura într-un mix online-offline, cu sprijinul unor parteneri-companii și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.
În plus, odată cu începerea programului, toate companiile pot accesa beneficii de la partenerii Techcelerator, cu o valoare totală a pachetului de peste 150.000 de euro: credite Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software de la Freshworks.
Programul se va încheia cu un eveniment de tip Demo Day, în cadrul căruia startup-urile își pot evidenția progresele și pot atrage fonduri din partea investitorilor.
Techcelerator a susținut cu succes peste 40 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei 2 ani și jumătate de când se află pe piață, companiile din portofoliul acceleratorului au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.
GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară.
Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable.
GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020.