Programul se derulează în Cary, în Carolina de Nord, și este realizat în parteneriat cu gigantul din zona asigurărilor de viață MetLife.

Aplicațiile au fost deja deschise și vor continua până pe data de 8 aprilie 2018. Programul efectiv ar urma să înceapă pe 16 iulie, urmând să se finalizeze pe 11 octombrie cu un Demo Day.

Denumit MetLife Digital Accelerator, noul program este cel de-al 38-lea sub umbrela Techstars și primul dedicat startup-urilor din industria insurtech.

Potrivit companiei de cercetare CB Insights, startup-urile din această industrie au strâns în 2016 aproximativ 1,7 miliarde de dolari (mai mult de jumătate din sumă s-a dus către startup-uri din Statele Unite).

Un exemplu de startup-uri din insurtech sunt Clearcover sau Kin. Acestea folosesc inteligența artificială pentru a face recomandări în privința asigurărilor auto sau pentru locuințe.

Prin intermediul acestui program, Techstars și MetLife își doresc să aducă o schimbare în domeniul asigurărilor, unul care mizează încă pe abordarea tradițională.

În cadrul programului vor fi selectate 10 startup-uri care vor ajunge să primească finanțări în valoare de 120.000 de dolari.