Future Makers a selectat tineri cu idei de startup-uri de viitor din peste 1500 de participanți în ateliere de antreprenoriat de pretutindeni din țară.

Dintre cele 50 de echipe care au fost în perioada de incubare de 5 luni, în care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe au primit ieri premii de 20.000 de euro și acces la o rețea globală.

Marele premiu Future Makers de 5,000 euro a fost acordat echipei PolyMore, ce lucrează la o soluţie care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice.

Echipele care au câștigat câte un premiu de 2,500 euro sunt:

  • Synovius, un dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, digitalizat ce poate lucra toate cele 3 articulatii (cot, genunchi și gleznă)
  • ArtLink, o soluție concepută în contextul pandemiei de COVID-19, care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate.
  • ACT - tacamuri flexibile, un set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare.
  • CardioMedive, dispozitiv sub forma unui plasture « medical grade » care atașat pe pieptul pacientului colectează și analizează toți parametrii vitali esențiali.
  • Umalo, este compania care produce jucării inteligente pentru copii ce utilizează tehnologia alternativă, pentru o generație viitoare sănătoasă.

Premiul publicului de 2500 euro a fost câștigat de Brandoteca, o platformă menită să celebreze brandurile romanești, oferindu-le ocazia să-și facă povestea cunoscută, să-și promoveze produsele și serviciile și să-și atingă întreg potențialul la nivel local sau național cu un buget redus. Au obținut peste 1350, din mai mult de 5.000 de voturi.

Prezentările echipelor Future Makers au avut loc în cadrul celei mai mari conferințe internaționale despre viitor: Future Summit. Aflat la a 5a ediție, evenimentul este în continuă desfășurare. Mai sunt 2 zile unde poți asculta și interacționa cu speakeri internaționali și români pe teme cum ar fi: educație, AI, mediu, fake news, sport și multe alte subiecte de viitor. Intră acum pe Myconnector și ia-ți bilet.

”Avem nevoie în România să ne conectăm și business-urile și planurile de carieră și ideile tinerilor de trendurile globale și tendințele de viitor și în Future Summit am creat spații de conversație despre cum vor arăta următorii 10 ani și care sunt deciziile pe care business-urile și societățile trebuie să le ia în prezent.”, Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.