Soluția TINIA este bazată pe Inteligență Artificială și blockchain și își propune să descentralizeze distribuția de energie solară, asigurând costuri mai mici pentru energia utilizată, concomitent cu reducerea consumului de energie.

Soluția tehnologică TINIA a fost realizată prin intermediul unei investiții substanțiale de peste 1 milion de euro și a peste 18.000 de ore de muncă în ultimele 16 luni, prin efortul dedicat al unei echipe de experți cu diverse specializări, incluzând ingineri, specialiști și programatori.

Acest efort combinat a permis realizarea unei soluții tehnologice avansate, care poate oferi un impact semnificativ în domeniul energiei. Echipa care a lucrat la proiect a avut o abordare interdisciplinară, folosind cunoștințe și experiență din domenii precum tehnologia informației, ingineria electrică și mecatronică. Acest lucru a permis integrarea inovatoare a tehnologiilor AI și blockchain în soluția TINIA.

Cum funcționează TINIA pentru consumatorii individuali și pentru companiile de utilități și distribuitorii de energie citește pe green.start-up.ro