Cum activitatea omului modern este strâns legată de tot ceea ce înseamnă tehnologie, importanța echipamentelor de rețea devine din ce în ce mai mare, cu atât mai mult cu cât acestea au ajuns să atingă performanțe la care, poate, cu ceva ani în urmă nici nu ne-am fi gândit.

Noua generație de routere Wi-Fi 6 reprezintă soluția pentru utilizatorii care au nevoie de eficiență crescută, conectivitate îmbunătățită, și viteză mare.

Începutul noii generații Wi-Fi 6 a fost marcat de routerul Archer AX6000, dedicat utilizatorilor care folosesc un număr de peste 30 de dispozitive conectate în rețea, inclusiv device-uri IoT. Routerul AX6000 poate gestiona eficient conexiuni multiple, asigurând o performanță de până la 4 ori mai mare decât cea a generației anterioare și o capacitate îmbunătățită. Alături de adaptorul Archer TX3000E, acesta formează un pachet pentru o experiență online bună și acoperire extinsă.

Archer AX10 este cea mai recentă adiție la gama de echipamente AX și urmărește să ofere tuturor utilizatorilor acces la tehnologia Wi-Fi 6, la un preț foarte bun, comparabil cu cel al generației anterioare Wi-Fi 5, fiind cel mai accesibil router din gama lui. La rândul său, modelul Archer AX50 este dedicat publicului larg și este echipat cu procesorul Intel® Home Wi-Fi, oferind experiențe premium Wi-Fi 6 Gig+ unui numar mai mare de utilizatori, ca parte a noii generații de home connectivity. Viteza crescută, transmisia simultană pe mai multe dispozitive, acoperirea extinsă și securitatea sporită sunt doar câteva dintre caracteristicile care fac din Archer AX50 un partener de muncă ideal, în orice condiții.

Routere Open VPN / VPN - pentru angajații care lucrează de acasă

De asemenea, o soluție eficientă pentru asigurarea securității conexiunilor este și utilizarea unor routere Open VPN / VPN, potrivite atât pentru angajații care lucrează de acasă, cât și în termeni de soluții de business. Archer C7 este doar unul dintre exemple, un router wireless dual band gigabit care oferă conexiuni simultane de 2,4 GHz (450 Mbps) și 5 GHz (1300 Mbps) pentru o lățime de bandă disponibilă de 1,75 Gbps și Wi-Fi securizat pentru oaspeții ce utilizează rețeaua de acasă.

În categoria routerelor VPN, modelul TL-ER6120 aduce business-urilor oportunitatea de a configura protocoale VPN multiple, ajutându-i pe utilizatori să fie mai flexibili. Echipamentul este potrivit pentru afacerile mici și mijlocii, acolo unde un număr mare de utilizatori au nevoie de o conexiune stabilă și sigură.

Sisteme mesh din gama Deco pot fi amplasate oriunde și elimină problema cablurilor inestetice, oferind, în același timp, o experiență online stabilă și sigură, în contextul unei zile aglomerate, în care trebuie rezolvate sarcini multiple.

Sistemele Mesh Wi-Fi Deco utilizează un sistem de unități, pentru a asigura acoperirea completă a locuinței, iar datorită tehnologiei avansate Deco Mesh acestea colaborează pentru a forma o rețea unificată, cu același nume. Dispozitivul comută automat între unități în timp ce utilizatorul se deplasează prin casă, oferind conexiuni rapide.

Funcțiile speciale Seamless Roaming și Self-Healing asigură desfășurarea de videoconferințe fără întreruperi, iar antivirusul încorporat protejează datele utilizatorilor în fața amenințărilor cibernetice. Deco M5 încorporează toate aceste funcții și este ideal pentru o locuință mare, în care Internetul să ajungă chiar și până în garaj sau în zona mansardei

Este posibil ca, într-o locuință, semnalul să nu ajungă în toate colțurile încăperilor. Pentru a evita aceste probleme, utilizatorii pot alege un range extender care, odată așezat între routerul wireless și dispozitivele Wi-Fi folosite, înlătură toate zonele în care conexiunea nu ajunge implicit.

Range extenderele TP-Link precum RE300, RE450 sau RE200 sunt ușor de poziționat, datorită indicatorului LED care ajută la alegerea celui mai bun loc de amplasare, în vreme ce aplicația Tether face dispozitivele foarte ușor de instalat și configurat.

Siguranța celor dragi, chiar și de la distanță

Siguranța familiei este cea mai importantă, iar lipsa unui contact personal pe termen lung poate genera îngrijorări și anxietate. O cameră de supraveghere te-ar putea ajuta.

Camera Wi-Fi Home Security Tapo C100 înregistrează fiecare imagine la calitate 1080p și le aduce utilizatorilor funcția avansată Night Vision, oferind vizibilitate de până la 9 metri pe timpul nopții. Alarma sonoră și luminoasă declanșează efecte de lumină și sunet pentru a speria vizitatorii nedoriți, iar datorită funcției Two-Way Audio utilizatorii pot comunica unii cu ceilalți cu ajutorul microfonului și difuzorului din dotare.

Tapo C200, o cameră Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere cu Night Vision, captează imagini pe un perimetru extins, suportând o rotire la 360° pe orizontală și 114° pe verticală.

MiFi și routere 4G - pentru utilizatorii care nu beneficiază de conexiune fixă la Internet

Pentru utilizatorii care s-au mutat recent într-o nouă locuință sau pentru cei care pur și simplu nu dispun de conexiune fixă la Internet, dar sunt nevoiți să lucreze de acasă în perioada următoare, TP-Link oferă soluția routerelor 4G și MiFi, dispozitive ce funcționează pe bază de cartelă.

Routerul Wi-Fi 4G LTE portabil M7200 oferă posibilitatea conectării simultane a 10 dispozitive, oferind ultima generație 4G FDD/TDD-LTE și administrarea ușoară folosind aplicația tpMiF. M7350 vine cu un ecran încorporat ce reunește toate detaliile de care are nevoie utilizatorul pentru a-și gestiona conexiunea, și este echipat cu un slot Micro SD care suportă carduri de până la 32GB. Modelul TL-MR6400 permite partajarea rețelei LTE 4G cu mai multe dispozitive Wi-Fi și asigură viteze de download de până la 150 Mbps, funcționând fără configurarea specială, doar pe baza unei cartele SIM.

La rândul său, Archer MR600 este primul router TP-Link 4G+ - suportă 4G+ Cat6 pentru a crește viteza de transfer a datelor 4G până la 300 Mbps. Vine la pachet cu porturi Full Gigabit ce oferă conexiuni fiabile prin cablu pentru dispozitive ce necesită lățime mare de bandă, precum consola de jocuri și set top box și oferă semnal mai bun pentru conexiuni extinse.

Uneori, munca de acasă presupune nu doar un computer și o conexiune la Internet, ci și conectarea altor dispozitive auxiliare, cum ar fi un scanner sau o imprimantă. Astfel, rețeaua tradițională prin cablu devine insuficientă, fără adăugarea unor dispozitive-cheie, precum switch-urile.

Modelele fără management TP-Link LiteWave Series oferă o modalitate ușoară și accesibilă de a extinde rețeaua, sunt ușor de utilizat și de încredere. Cu aceste switch-uri plug-and-play, utilizatorii pot extinde conexiunile de rețea pentru mai multe dispozitive, în mod instant, fără să fie nevoie să se îngrijoreze cu privire la tipul de cablu folosit. De exemplu, modelele LS1005 și LS1005G oferă 5 porturi RJ45 10/100Mbps respectiv 5 porturi RJ45 10/100/1000Mbps cu Auto-Negociere, suportă Auto-MDI/MDIX, sunt dotate cu tehnologia Green Ethernet ce ajustează automat consumul de energie în funcție de starea conexiunii și de lungimea cablului, iar controlul fluxului IEEE 802.3X asigură transfer fiabil de date.