Achiziția unui gadget de calitate presupune de cele mai multe ori existența unui buget destul de mare. Dar există și posibilitatea de a intra în posesia unui gadget de top fără a cheltui sume consistente de bani.

Ce sunt echipamentele refurbished?

Echipamentele refurbished sunt echipamentele care au trecut printr-un proces de recondiționare. Ce înseamnă asta? Înseamnă că sunt verificate atât din punct de vedere al hardware-lui, cât și al software-ului și că sunt făcute îmbunătățiri acolo unde a fost cazul. Spre exemplu, dacă un iphone x nu are cel mai recent software, atunci îi va fi instalat. Sau dacă unui iphone 11 nu îi funcționează corespunzător butoanele laterale, atunci îi vor fi înlocuite.

Bineînțeles că procesul de recondiționare al dispozitivelor presupune și ștergerea datelor care aparțin utilizatorului anterior. Acest lucru este valabil atât pentru un iphone reconditionat, cât și pentru un iPad sau pentru un macbook refurbished.

Unde se pot găsi dispozitive recondiționate?

Refurbished.ro pune la dispoziția clienților săi mai multe dispozitive recondiționate, de la iPhone 11 pro, la iPhone 12 și macbook pro.

Magazinul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 400.000 lei, iar primele 6 luni ale acestui an valoarea acesteia se ridică la 466.000 lei. Dacă trendul se menține, cifra de afaceri de anul acesta se va dubla față de cifra de afaceri de anul trecut.

Asta înseamnă că produsele pe care le oferă magazinul sunt tot mai apreciate și din ce în ce mai multe persoane aleg să achiziționeze echipamente recondiționate.

De câte tipuri pot fi echipamentele recondiționate?

Echipamentele refurbished se încadrează în trei categorii din punct de vedere al condițiilor cosmetice.

Există în primul rând echipamentele care se încadrează în Gradul A care înseamnă ca nou. Acest grad presupune imperfecțiuni minime și este cel mai bun grad în care se poate încadra un echipament recondiționat.

Urmează Gradul B care înseamnă că dispozitivul a fost folosit atent și a fost îngrijit. Se pot observa zgârieturi ușoare pe margine sau pe corpului dispozitivului.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Gradul C. Dispozitivele din acest grad prezintă zgârieturi ușoare, dar clar vizibile pe corp. Pot exista, de asemenea, și zgârieturi vizibile și pete la exterior.

Dispozitivele din toate aceste categorii sunt 100% funcționale și se încadrează în aceeași perioadă de garanție.

Care sunt avantajele unui dispozitiv recondiționat de pe refurbished.ro?

Cel mai mare avantaj îl reprezintă raportul calitate-preț pe care îl oferă aceste dispozitive. Deși nu sunt noi, aceste gadget-uri nu pot trece în categoria obiectelor second hand. Prețul unui asemenea dispozitiv poate fi și cu 50% mai mic decât unul nou, iar condițiile tehnică și estetică sunt excelente.

În al doilea rând, dispozitivele recondiționate au fost verificate de specialiști în domeniu. În funcție de procesul de verificare au fost făcute și îmbunătățirile, astfel că obiectele sunt pregătite să funcționeze perfect.

În al treilea rând, tocmai pentru că starea de funcționare este fără cusur, dispozitivelor recondiționate li se oferă și 12 luni de garanție.

Nu în ultimul rând, pentru a veni în sprijinul clienților de echipamente apple refurbished, refurbished.ro pune la dispoziție serviciul de livrare gratuită, dar și posibilitatea de achitare a produselor în rate cu cardul.

Dispozitivele recondiționate prezintă o serie de avantaje care le fac alegerea potrivită pentru din ce în ce mai multe persoane. Cuvintele care prezintă cel mai bine situația produselor refurbished sunt: calitate garantată la un preț decent!