Nokia 8.3 5G este telefonul ales de noii agenți 00 în cel mai recent film din seria James Bond, No Time To Die, ce va avea premiera în 2021.

Nokia 8.3 5G va fi mereu pregătit pentru ce urmează, atât pentru înregistrarea pe rețele 5G standalone, cât și non-standalone, oferite de operatorii din întreaga lume, întrucât dispune de cel mai mare număr de benzi de frecvență radio 5G. Astfel, mai mulți utilizatori vor putea beneficia de 5G rapid, fiabil, pentru streaming sau jocuri, oriunde s-ar afla.

Telefonul are un procesor Snapdragon 765G și este disponibil în două variante: 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare sau 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare (acesta poate fi extins cu un card microSD). Bateria este de 4500 mAh și se poate încărca la 18 wați.

Nokia 8.3 5G are o cameră principală de 64 MP f/1.8, una ultrawide 12 MP f/2.2, alta macro de 2 MP și un senzor de 2 MP pentru detectarea profunzimii de câmp. Camera de selfie este de 24 MP f/2.0. Optica este Zeiss pe toate camerele.

Telefonul introduce funcțiile ZEISS Cinema Capture & Editor, posibilitatea de a filma în condiții cu luminozitate scăzută. Aceștia pot adăuga efecte anamorfice sau efecte cu lumină albastră, pentru un conținut epic, și pot distribui videoclipurile 4K cu ajutorul 5G. Conținutul poate fi realizat în format cinematic 21:9, iar stilul videoclipurilor poate fi modificat, folosind funcția de editare a culorilor.

Mai mult, fotografiile nocturne pot fi aduse la un nou nivel, cu ajutorul senzorului cu unghi larg, super pixel, disponibil pentru modul Nocturn, care permite surprinderea mai multor detalii și realizarea unor fotografii luminate, cu mai puțin zgomot de imagine. Funcția HDR permite captarea unei game largi de contraste, pentru mai multe detalii. Nokia 8.3 5G este pregătit pentru aventuri, cu modul Action Cam mode. Iar cu funcția OZO de înregistrare audio, permite înregistrarea unui sunet 360°.

Mai mult, toți utilizatorii Nokia 8.3 5G vor beneficia de un abonament gratuit Google One timp de 6 luni. Aceștia vor putea surprinde mai multe momente și le vor putea edita, beneficiind totodată de viteze mai mari și de 100GB spațiu de stocare online, în Google Drive și Google Photos – datorită abonamentului care poate fi împărțit cu până la 5 alte persoane.

Nokia 8.3 5G aduce cel mai mare ecran PureDisplay disponibil pentru un smartphone Nokia. Ecranul fără ramă, de 6.81”, dispune de tehnologie PureDisplay, asistată de procesorul vizual Pixelworks și de abilitățile AI ale Platformei Modulare Snapdragon 765G. De asemenea, Nokia 8.3 5G dispune de cea de-a 5-a generație Qualcomm® AI Engine, pentru experiențe AI intuitive. Această tehnologie conferă o calitate HDR imersivă și o reproducere deosebită a culorilor, pentru tot conținutul: streaming, fotografii, videoclipuri sau jocuri, chiar și atunci când acesta este disponibil într-o gamă dinamică standard (SDR).

Inspirat de cultura finlandeză, Nokia 8.3 5G îmbină elemente iconice ale design-ului nordic, inclusiv o culoare direct de pe cerul arctic. Disponibil în culoarea Polar Night, spatele Nokia 8.3 5G este creat cu ajutorul unei tehnologii de metalizare cu un model specific de refractare a luminii, care permite culorilor să se îmbine precum Aurora Boreală.

Nokia 8.3 5G îmbină butonul de pornire cu senzorul de amprentă, pentru acces simplu. Mai mult, Nokia 8.3 5G se va îmbunătăți constant, cu ajutorul celor doi ani de actualizări ale sistemului de operare și trei ani de actualizări de securitate, dar și cu ajutorul aplicațiilor Google, apreciate de utilizatori.

Nokia 8.3 5G este disponibil pentru pre-comandă în magazinele partenere, Altex, eMag, Orange, Vodafone, în culoarea Polar Night, la prețul recomandat de 2599 RON.