Sistemul educațional are nevoie de soluții strategice pe termen lung, care să faciliteze instruirea continuă a profesorilor și accesul la tehnologie pentru toate părțile implicate (profesori, părinți, copii).

Conform unui studiu realizat de SuperTeach, 76% dintre profesori au declarat că nu au primit niciun ajutor din partea școlilor și autorităților în predarea online.

Profesorii au nevoie de suport pentru a reuși să își adapteze metodele de predare la noua normalitate, au nevoie să facă parte dintr-o comunitate puternică, deschisă la inovație și interactivitate.

Telekom Romania, împreună cu partenerul său SuperTeach, dau startul unei noi inițiative care vizează îmbunătățirea acestui sistem, prin crearea unei platforme digitale.

Parteneriatul are la bază construirea unei comunități solide, în care cadrele didactice identifică împreună soluții care să contribuie la o educație performantă și eficientă, prin acces la numeroase resurse educaționale: webinarii și workshop-uri, cursuri și conferințe online și traininguri pe diverse teme de interes dedicate dezvoltării lor profesionale, organizate împreună cu partenerii Telekom.

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar, care mobilizează profesorii pentru un nou stil de a face educație elevilor români.

Misiunea Telekom și SuperTeach este ca împreună să mobilizeze comunitățile de profesori cu o mentalitate deschisă și să le pregătească din punct de vedere digital pentru un sistem educațional adaptat la noua normalitate. Un sistem în care profesorii au acces facil la resurse didactice, se susțin reciproc și lucrează constant la formarea unor generații viitoare creative, empatice, colaborative, cu elevi pregătiți pentru provocările viitorului.