Televizoarele Sony A8 sunt OLED, au rezoluție 4K și vin în două variante de mărime: 55 de inci și 65 de inci. Modelele de televizioare A8 4K HDR OLED sunt disponibile în România începând din luna mai, cu prețuri începând de la 10999 RON.

Ce-ți promite Sony de banii ăștia? Un procesor de imagine X1 Ultimate ce analizează cu precizie datele de imagine pentru a evidenția contrastul intens al panoului OLED cu negru pur, luminozitate maximă și imagini cu adevărat realiste, dar și tehnologia Pixel Contrast Booster, ce îmbunătățește culoarea și contrastul din zonele luminoase, astfel încât utilizatorii se pot bucura de scene pline de nuanțe, de mai multă adâncime a culorii, texturi fine și de negrul pur pe care doar OLED-ul îl poate oferi.

De asemenea, pentru prima dată pe un televizor OLED Sony aduce tehnologia X-Motion Clarity, ce asigură că și acțiunile rapide de pe ecran rămân clare și fluide. Imaginile în mișcare sunt controlate cu precizie pentru a reduce la minimum efectul de blur, astfel încât acestea să rămână clare, fără diminuarea luminozității în timpul scenelor de mare viteză.

Televizorul A8 dispune de tehnologia Acoustic Surface Audio, care transformă ecranul televizorului într-un difuzor. Un actuator se află în spatele ecranului și vibrează discret pentru a reda sunetele în așa fel încât acestea să fie emise din același loc în care se petrece acțiunea pe ecran - dialogul dintre personaje, zgomotul motorului unei mașini. Pentru un plus de profunzime, două subwoofere sunt integrate discret în spatele televizorului pentru a reproduce un sunet mai dinamic, cu bas plin.

Noile televizoare A8 vor continua să livreze intenția creatorilor cu Netflix Calibrated Mode. Acest mod a fost creat special pentru ca utilizatorii să se poată bucura de serialele și filmele Netflix originale la calitate de studio, chiar la ei acasă. Cu Netflix Calibrated Mode, viziunea și intenția creatorilor sunt păstrate cu fidelitate. Mai mult, televizoarele A8 încorporează tehnologia IMAX Enhanced, ce îndeplinește standardele înalte de culoare, contrast, claritate și sunet, permițându-le utilizatorilor să se bucure de o experiență de divertisment IMAX complet imersivă chiar acasă și să profite la maximum de conținutul video IMAX Enhanced.

Noile televizoare A8 4K HDR OLED de la Sony beneficiază și de Ambient Optimization (Optimizare Ambientală), o nouă tehnologie care optimizează imaginile și calitatea sunetului în orice mediu. Va ajusta automat luminozitatea imaginii în funcție de lumina ambientală din cameră, crescând luminozitatea în camerele cu multă lumină și scăzând-o în camerele întunecate, astfel încât să ofere imagini perfecte. De asemenea, poate detecta obiecte din cameră, precum draperii sau mobilă care pot absorbi sau reflecta sunetul, modificând acustica astfel încât sunetul să nu fie compromis.