Runda de investiții a fost sindicalizată de Transilvania Angels Network din Cluj-Napoca, cu implicarea altor două rețele de investitori de tip angel, Growceanu din Timișoara și TechAngels România din București, prin Smart Impact Capital, un micro VC înființat de Matei Dumitrescu, vicepreședinte TechAngels România. Este prima dată când 3 dintre cele mai mari rețele de investitori de tip angel din România realizează o investiție comună.

Serviciile Telios acoperă un număr divers de pacienți, de la manageri la angajați din diverse industrii, care pentru a menține economia funcțională în timpul crizei actuale, au atât nevoie de protecție împotriva COVID-19 cât și de servicii de asistență medicală furnizate de la distanță.

Finanțarea primită va fi utilizată pentru creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor telemedicinei în România, consolidarea poziției pe piață, extinderea echipei medicale și îmbunătățirea funcționalităților platformei.

Deservim atât manageri corporativi care trebuie să lucreze de acasă, cât și șoferi de camioane sau lucrători din depozite care au nevoie de sfaturi pentru sănătate în timp ce sunt pe drum sau în locații greu accesibile. Avem de departe cea mai mare amprentă socio-economică din telemedicina românească, ceea ce ne pune într-o poziție foarte bună pentru a avea o contribuție importantă asupra asistenței medicale în timpul crizei COVID-19. Mai multe companii și asigurători, precum Asirom, au optat pentru Telios Care ca și principal furnizor de servicii medicale de telemedicină”, a declarat Philip Choban, CEO și cofondator al Telios.

Folosind Telios, companiile private și asigurătorii pot oferi angajaților și pacienților asigurați, împreună cu familiile lor, acces 24/7 la servicii de telemedicină de vârf furnizate de o echipă dedicată de medici și asistente. În loc să aștepte zile întregi pentru o vizită la medicul tradițional, pacienții pot apela la medic prin telefon sau online, primind o consultație de la cel mai potrivit specialist, în doar câteva minute, fără a fi expuși contactului cu alți pacienți.

”Am fondat Smart Impact Capital special pentru a ajuta startup-urile de impact, cum este Telios. Nu suntem doar investitori, ci suntem un grup de oameni cu experiență vastă în afaceri, accelerare și finanțare, implicați direct în creșterea companiilor din portofoliu. Construirea unei punți între startup-uri și investitori și dezvoltarea capacității startup-urilor de a executa afacerea și de a ridica finanțări a fost unul dintre principalele focusuri de-a lungul carierei mele ca investitor și, în același timp, ca expert în accelerare ", spune Matei Dumitrescu, fondator al Smart Impact Capital și vicepreședinte TechAngels România.

Telemedicina deține răspunsul la multe dintre problemele din sistemul de sănătate din România. Rezultate unui sondaj publicat la începutul anului 2020, la care au răspuns peste 10.000 de persoane din 8 orașe din România, a arătat că 85% dintre persoanele care au nevoie de asistență medicală amână de obicei vizita la medic sau o anulează cu totul.

Acest lucru expune milioane de români la riscuri substanțiale pentru sănătate, zile de muncă ratate și o calitate a vieții mai scăzută. De asemenea, afectează în mod direct productivitatea și cifra de afaceri a companiilor, deoarece foarte mulți angajați nu vin la muncă din motive care ar putea fi evitate printr-o vizită timpurie la medic.

”Mă bucur să văd acest pas înainte pentru Telios, contribuția a peste 15 investitori de tip angel, din 4 organizații de investiții, este un exemplu că putem comunica și aborda oportunitățile împreună. Ca urmare a eforturilor echipei fondatoare, Telios se află acum într-o poziție foarte bună de a ajuta societatea în timpul crizei și de a beneficia de dezvoltarea accentuată a telemedicinei din acest moment”, a adăugat Mircea Vadan, fondatorul Cluj Startups și membru al consiliului de administrație al Spherik.

Telios a fost lansat în august 2018, după doi ani de dezvoltare a platformei. În prezent, Telios dezvoltă o aplicație AI pentru autodiagnosticare pe care intenționează să o lanseze în curând. Telios dorește să-și extindă serviciile în mai multe țări din Europa de Est, păstrându-și totodată angajamentul de a pune telemedicina la dispoziția cât mai multor pacienți din comunitățile defavorizate.