Tendințele de HR din domeniul IT încurajează din nou companiile să se concentreze pe experiența angajaților, încât aceștia să se regăsească în echipa din care fac sau urmează să facă parte și să fie mulțumiți de ceea ce lucrează.

Pentru compania EXE Software, printre obiective rămâne creșterea echipei, atât din punct de vedere numeric, cât și al abilităților tehnice.

”Preconizăm un ritm mai intens de angajări și vom încerca, pe baza experienței câștigate, în anul trecut, să preîntâmpinăm provocările legate de recrutarea persoanelor potrivite. De asemenea, ne propunem ca prin câteva măsuri organizatorice și implementarea unor soluții tehnice să facilităm accesul fiecărui om din companie la mai multe proiecte și, implicit, tehnologii, ceea ce va asigura un mai bun ghidaj noilor veniți”, declară HR Manager-ul EXE Software, Karina Tătui.

Unul dintre modurile prin care companiile încearcă să se diferențieze este pachetul de beneficii.

”Ne străduim să îmbunătățim permanent avantajele pe care le putem oferi într-o piață competitivă. Începând de anul acesta, vom extinde abonamentul medical, continuăm să acordăm zile suplimentare de concediu, în raport cu vechimea în cadrul companiei, oferim celor interesați cursuri de limbi străine, avem buget alocat pentru ieșirile în echipă. De asemenea, ne place tare mult abonamentul Bookster și modul în care cărțile ne deschid noi orizonturi și oferim accesul la platforme de E-learning și suport financiar pentru obținerea de certificări sau participare la training-uri”, mai spune reprezentantul companiei.

Posturile deschise, în acest moment, la EXE Software, se adresează tuturor categoriile de vârstă și etapelor profesionale, de la roluri de junior, până la consultanță, în regim part-time sau full-time. Se caută NET Developer și Xamarin Developer, Power BI Consultant, TM1 Developer, Software Tester – Quality Assurance, Business Analyst și Account Manager – Sales. De asemenea, compania ia în calcul planificarea unor internship-uri, în prima jumătate a acestui an.

În ceea ce privește stilul de organizare, EXE Software anunță că va rămâne permanent la posibilitatea de a lucra de la distanță.

”Ne-am obișnuit deja cu lucrul de acasă, deoarece este mai eficient, din punct de vedere al timpului și putem petrece mai multă vreme cu cei dragi. Mai mult, avem colegi din alte orașe și chiar din alte țări. Așadar, vom păstra pentru totdeauna acest mod de lucru, chiar și când pandemia va lua sfârșit, cu mențiunea că oricine va dori să vină la birou, dacă va simți că îi este mai confortabil așa, va fi mai mult decât binevenit”, a conchis Karina Tătui.