Următoarea frontieră pentru startup-urile care vor să devină unicorni este agricultura. Investitorii Dror Berman și Samantha Wai scriu în TechCrunch despre provocările pe care le pot avea startup-urile care tehnologizează proiectele agricole, dar și dificultățile domeniului. Tot astăzi afli la ce se uită investitorii de la Andreesen Horowitz atunci când decid să investească într-o companie sau pur și simplu vor să afle mai multe despre un startup. În România, magazinul online Oktal intră sub umbrela Cel, după ce anul trecut și-a declarat insolvența, scrie Alex Goagă în Wall-Street.

România

Mai mulți IT-iști din Iași au lansat o inițiativă cetățenească unică în România, prin care vor să propună o platformă politică și civică pentru oraș în cadrul alegerilor de la Primărie din 2016.

Genpact ia 9 milioane de lei în ajutoare de stat pentru a crea noi locuri de muncă, arată Ziarul Financiar.

Elefant.ro angajează director de HR care a fost în trecut la Endava, aflăm tot din Ziarul Financiar.

Startups and unicorns

Fondul seed 500 Startups se extinde în Japonia, Turcia și Europa de Est. În zona noastră se va ocupa de activitățile fondului Diana Moldvasky, care a trecut pe la Google, Yandex sau OLX.

Airbnb a oferit cifrele verii - 17 milioane de oameni s-au cazat în toată lumea cu ajutorul aplicației. E o creștere de 353 de ori în ultimii cinci ani, scrie TechCrunch. Graficul de mai jos arată creșterea exponențială.

DocuSign, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul semnăturilor digitale a finalizat achiziția OpenTrust pentru a se extinde în Europa.

Inspirațional

Carol Roth menționează nouă elemente esențiale din cartea ei “The Entrepreneur Equation”. Ultimul sfat ni se pare cel mai imprortant: “Sell First!”

Amnon Lahav trece în revistă cinci sfaturi de Google AdSense care să crească ROI-ul unei campanii.

Management

De ce nu e bine să lași angajații să știe cât de buni sunt în comparație cu ceilalți din companie. University of Pennsylvania a discutat acest subiect.

Infografic - cum să ai o pagină de checkout perfectă