Începem săptămâna cu TL/DR, locul unde facem revista presei pentru cele mai importante subiecte. TechCrunch face o analiză scurtă a pieței europene - sunt menționate trei ecosisteme în floare, Londra, Berlin și Stockholm, iar Europa ar fi ajuns la versiunea 3.0 în privința investițiilor și startup-urilor. E o privire foarte realistă, care nu e nici pesimistă, dar nici hiperoptimistă, așa cum sunt unele articole ce pun inclusiv Bucureștiul pe lista hub-urilor de startup-uri. De asemenea, de citit în dimineața asta e și un articol despre furtul de date, un trend în dezvoltare în ultima vreme. Și dacă tot suntem la acest capitol, blockchain-ul, tehnologia din spatele bitcoin-ului, ar putea fi folosit pentru a lupta împotriva infracțiunilor online - cumpărături false, vânzări 3.0, un comerț electronic cu adevărat sigur.

Blockchain technology has been described as email for money, but it has the potential to be so much more.

Tehnologii

Pentru cei care se bazează și pe Twitter în campaniile lor de promovare, rețeaua socială pune la dispoziție sondaje native.

În Inc. putem citi despre content marketing sau despre dispariția sa - epoca actuală poate fi a interactive content marketing.

Facebook vrea să integreze campaniile de publicitate cu cele de la televiziuni, urmând a vinde și în funcție de Target Rating Point. Cu 2,5 milioane de advertiseri pe platformă, Facebook se extinde către toate mediile.

Două noi canale se deschid pentru marketeri, scrie Venture Beat - digital wallets și smart packaging.

Nouă trenduri pentru Instagram pe care le poți folosi pentru a-ți vinde sau promova produsul - o lectură pentru departamentul de marketing.

România

Ness Software Engineering Services urmează să-și deschidă al doilea centru de inovație la Timișoara în cadrul proiectului OpenVille, dezvoltat de Iulius Group.

wall-street.ro organizează săptămâna pieței de retail și are o serie de interviuri cu marii jucători din piață la Wall-Street 360.

Un antreprenor român - Alexandru Cîrcei - lansează pe piața din Statele Unite aplicația Bilme pentru facturare prin WhatsApp.

Inspirațional

Mark Zuckerberg s-a întâlnit cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, într-o discuție de o oră pe diverse teme.

Cum au reușit MindMeister să fie bootstrapped până la 4 milioane de utilizatori - o poveste de citit pentru orice fondator.

Investiții și startup-uri

Rezumatul investițiilor făcute publice săptămâna aceasta în întreaga lume în ecosistemul de startup-uri.

50 de europarlamentari au trimis o scrisoare către firmele de tehnologie din Silicon Valley spunând că nu au niciun interes să le blocheze acestora ambițiile de dezvoltare, o impresie care se formează acut în Statele Unite privind piața europeană destul de protecționistă.

Mai sunt opt zile în care te poți înscrie la acceleratorul WARP organizat de hub:raum (Deutsche Telekom). Anul trecut, startup-ul românesc DeviceHub.net a fost câștigător.