Ești prea ocupat să citești toate știrile zilei? Îți facem noi un digest cu cele mai importante titluri în TL/DR. O mișcare extrem de importantă în ecommerce-ul mondial vine din partea Facebook, care testează un tab de shopping în aplicația sa mobilă, pentru cei care vor să cumpere folosind ofertele deja existente pe platformă. Ar putea fi o șansă pentru magazinele online să-și multiplice canalele de vânzări. În același timp, specialiștii Goldman Sachs avertizează că suntem în al treilea val al crizei financiare începute în 2008. “The Atlantic” are un feature #decitit despre o nouă strategie a Estoniei, care vrea să colecteze ADN-ul cetățenilor, în cadrul unei bănci genetice prin care să transforme sistemul medical dintr-unul paleativ în unul preventiv.

Tehnologii

Cele mai mici căști wireless - află totul din The Verge.

Aplicația de mesagerie Line adaugă encripție de la un capăt la altul, sporind securitatea datelor transmise de utilizatori.

Adobe integrează Dropbox în produsul lor Document Cloud.

Startup-uri și industrii

Industria jocurilor video va avea un profit dublu odată cu o convergență între jucătorii tradiționali și “Candy Crush Moms”, persoanele care sunt pasionate de jocurile casual.

Snapchat face un pas în spate - închide Snap Channel și concediază o serie de angajați.

O discuție cu CEO-ul Glu, o companie care realizează jocuri unde personajele sunt celebritățile. Cel mai cunoscut titlu este Kim Kardashian: Hollywood, o aplicație descărcată de 35 de milioane de ori.

Platforma franceză prin care poți intra în contact cu un doctor, Doctolib, a primit 20 de milioane de dolari finanțare.

Lumea dispozitivelor conectate e extrem de diversă. Elvie, un startup din Danemarca, finanțat de un fost director de produs de la Facebook a lansat un dispozitiv prin care femeile își pot antrena mușchii vaginului. Costă 200 de euro.

România

Firmele din România vor fi obligate, conform unui proiect legislativ, să își creeze o adresă electronică obligatorie unde vor primi documentele oficiale.

Alternative la Facebook pentru cei care s-au săturat de rețeaua socială.

Șeful Mastercard ridică problema suprataxării retragerilor de numerar de la bancomate.

Inspirațional

50 de sfaturi de la antreprenori - un video inspirațional pentru prânz.