Un domeniu hot al investițiilor în startup-uri este cel al food tech-ului. Aici găsim aplicații care livrează mâncare, combinații de produse fresh și tehnologie modernă. În acest trimestru al anului, startup-urile din această categorie au primit 1,25 de miliarde de dolari finanțare în 74 de runde. În altă ordine de idei, finanțări ciudate se pot întâmpla și la case mai mari. Jet.com nu e un nume foarte cunoscut în Europa, dar e o platformă de e-commerce care a creat controverse prin faptul că a avut chiar o taxă de membru pentru cei care voiau să folosească site-ul. A primit acum o investiție de 350 de milioane de dolari.

Startups și investiții

Slack se pregătește de listarea la bursă, deși nu are neapărat nevoie de acest lucru și nici nu vrea. Slack anticipă că se va lista la bursă în 18 luni. Compania e evaluată la 2,8 miliarde de dolari și a reușit să atragă 340 de milioane de dolari finanțare.

Un unicorn își pierde cornul. Tango e o aplicație de chat care a avut o creștere fulminantă, dar acum își concediază 9% din angajați pentru că nu a reușit să penetreze în domeniul comerțului electronic.

Fever, o aplicație prin care poți descoperi evenimentele din New York, Londra sau Madrid primește 12 milioane de dolari finanțare. Veniturile aplicației sunt de aproximativ 2 milioane de dolari anual.

Tehnologii

Racheta lui Jeff Bezos a reușit să aterizeze controlat fără să cadă, un lucru pe care rachetele lui Elon Musk nu le-au reușit. Cu toate acestea, Musk nu este impresionat. Războiul miliardarilor e acum în terenul rachetelor.

41 de situri arheologice din Iordania vor ajunge pe Google Street View anul viitor.

15 eșecuri de logo al unor corporații.

Inspirațional

Cum să atragi cei mai buni angajați la compania ta, indiferent dacă e startup sau nu.

Cum să fii un lider? O privire de ansamblu într-un infografic interesant.

România

Jumătate din copiii din România riscă să fie săraci, potrivit unui studiu GfK.

Antreprenorul anului în România, potrivit Galei Wall-Street.ro, spune că a face afaceri în România este ca un roller-coaster.