CB Insights a realizat o analiză pe startup-urile care au dispărut și a identificat o serie de motive pentru care acestea s-au închis. Inc.com face o analiză a celor mai întâlnite șapte motive pentru care un startup a murit: aroganță, ignoranță, încredere prea mare în sine, egocentrism, greșeli, lipsă de focus și lipsă de flexibilitate. În lumea startup-urilor de securitate, Red Hat urmează să cumpere Ansible pentru 100 de milioane de dolari. De asemenea, platforma OpenGov primește 25 de milioane de dolari investiție, iar Marc Andreessen intră în board-ul firmei. Venture Beat scrie despre Hours, un startup care a realizat o campanie de crowdfunding privată, fără a se folosi de Kickstarter sau Indiegogo. Motivele acestei decizii și rezultatele sale pozitive într-o analiză pe site.

Tehnologii

Apple extinde kitul său pentru cercetători - Research Kit - la studiul autismului și epilepsiei. Cercetătorii vor putea să se folosească de pacienții cu iPhone pentru a strânge date.

Dropbox se extinde în domeniul colaborării în cadrul unei echipe și va lansa Paper. Practic, mai mulți colegi vor putea lucra pe aceleași documente în Cloud.

Care sunt provocările lansării unei aplicații care folosește inteligența artificială - o listă foarte bună de la TechCrunch.

Startups și investiții

Fostul șef al operațiunilor Twitter, Ali Rowghani, va conduce fondul de investiții de creștere al Y Combinator în valoare de 700 de milioane de dolari.

Cofondatorul Flipboard, Evan Doll, va părăsi compania.

Un startup interesant primește o investiție de 2 milioane de dolari - VidMob e o unealtă colaborativă pentru videoeditori și e un marketplace unde poți găsi oameni care să-ți modifice clipuri.

Inspirațional

50 de reguli pentru a fi un lider de succes, scrise de Jayson Demers, CEO al AudienceBloom. O lectură de weekend din Entrepreneur.

România

Intel spune că firmele din România cheltuiesc 427 de dolari pe an pentru a repara un PC vechi.

Cinci manageri de urmărit în comerțul online românesc - o listă creată de Alex Goagă de la wall-street.ro.