După lansarea iOS 9 pentru utilizatorii de iPhone și iPad, cele mai populare aplicații în App Store sunt cele care blochează reclamele. Pentru prima oară, Apple a acceptat astefel de produse, care deschid drumul către mari probleme pentru publisherii care depind de bannere. Investitorul Jim Breyer, care a investit în Facebook, Etsy și alte companii mari spune că suntem într-un tech bubble care ar putea exploda în doi ani, cu o probabilitate de 50%. De asemenea, el avertizează că startup-urile din China plătesc foarte mult pentru talent. Între timp, în România, singura firmă din IT listată la bursă ia un credit de un milion de lei de la NexteBank pentru livrarea de servicii în situația desincronizării între încasări și plăți către furnizori, scrie zf.ro.

Investiții și fondatori

Startup-ul maghiar Prezi anunță că a trecut de 60 de milioane de utilizatori și va colabora cu Logitech.

Un startup din domeniul realității virtuale, Jaunt, anunță o rundă de finanțare de 50 de milioane de dolari. Acest lucru arată cât de interesați sunt investitorii în tehnologiile de acest fel.

Tehnologii

Trello, una dintre cele mai populare aplicații de organizare de proiecte a anunțat că a ajuns la 10 milioane de utilizatori - povestea evoluției startup-ului e scrisă de Business Insider.

Google Glass se schimbă și devine divizia Project Aura de la Google. Gigantul tehnologiei nu renunță la acest proiect care nu a reușit să ajungă pe piață, în mod comercial.

Butonul de Dislike de la Facebook ar putea fi un fel de emoji.

Revista “Fortune” menționează de un studiu care a analizat creșterea prețului Uber atunci când este algomerație și a ajuns la concluzia că reprezintă un avantaj atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri - mai mulți șoferi au venit pe stradă și clienții au avut o mașină rapid.

Inspirațional

Mark Luckie scrie povestea sa persoanlă despre cum e să fii un angajat afro-american într-un startup tech - o poveste despre diversitate pe Medium.

131 de idei din 10 cărți. O lectură pasionantă pe Medium.

Ce trebuie să faci când ai garanția că firma ta nu va da faliment și este un succes.

România

Cum arată primul Apple Shop al eMAG? De fapt, un colț în magazinul din Crângași și efectul său asupra business-ului.